· 

Mån-noderna

Idag tänkte jag ta upp ett ämne som kanske inte är det första man börjar fundera på när man börjar med astrologi.

 

En bra generell hänvisning när man börjar rota runt i sin egen karta (börja alltid där) är att först titta på planetplaceringar. I vilka tecken är dina personliga planeter? Titta på Solen, Månen, Merkurius, Venus och Mars, Ascendenten, IC, MC och Descendenten. Titta övergripande på din karta, vart finns det mest koncentration? Samla sedan ihop de stjärntecken där du har mest koncentration av planeter och aspekter, det är din grund. Din energi-grund som du står på. Fundera på vilket element dessa tecken tillhör. Är du en koncentration av luft, vatten, jord eller eld? Saknar du något element? Läs på om varje planet i det specifika stjärntecknet. Det ger en bra överblick över det som man består av. 

 

Steg nr 2 är att börja kika på aspekterna och figurerna som planeter i ditt horoskop skapar till varandra, och hur ditt psyke och dina "lager" av dig själv, förhåller sig till varandra. Titta främst på exakta aspekter, det är de starkaste och mest påverkande. Börja sedan titta på vilka hus som dina planeter står i, och du ser vilka delar av livet som påverkas mest av din inre energi, och vart det mesta av ditt liv spelar ut sig. Sen kan man börja titta på fixerade stjärnor, olika punkter i horoskopet, etc.

 

De flesta astrologer refererar till ett horoskop som en teaterscen, ditt livs teater. Planeterna är skådespelare med olika roller (det medvetna, det undermedvetna, ens sinnesförmåga och tal, ens handlingskraft och förmåga till action, ens sensualitet och kärlek till sig själv och omgivningen, ens samhällsfunktioner, etc). Zodiaken (12 stjärntecknen) är scenen där allting utspelar sig, på olika sätt, beroende på vilka stjärntecknens kvalitéer du har i dig, och aspekterna är relationen mellan skådespelarna på scenen. Är dessa i en konflikt, eller är det en mysig, harmonisk scen? Husplaceringarna är vart någonstans i livet detta utspelar sig i största mån. I hemmets trygga vrå? I relation med andra? När du reser? Studerar? Etc.

 

Detta är en uppställning och en förståelse av horoskopet som jag har burit med mig sedan jag startade med astrologi, och den ger en bra förståelse för hur ens horoskop och dess delar fungerar.

 

Som en del av denna teaterscen finns då också två stationära punkter; mån-noderna, också så kallade ödes-noder.

 

Vad är dessa punkter och vad betyder dem?

 

Det är två punkter, Norra Noden och Södra Noden som alltid står i opposition i din karta, och har en växelverkan sinsemellan. För att förklara lite kort, rent teoretisk vad dessa punkter innebär astronomiskt sett, så är det punkter i Månens väg runt Jorden, där den möter horisonten vid nedstigning och uppstigning. Dessa förflyttas alltid i förhållande till Månens väg och står på en specifik plats i din födelsekarta. 

 

Den södra Noden ser ut så här:

 

 

 

Den norra Noden ser ut så här:

 

 

 

Alltid i opposition till varandra, alltså i två motsatta stjärntecken, och i samma grad i dessa två tecken.

 

Vi börjar med den Södra Noden, den upp och nervända hästskon. Ödes-noderna ses generellt sett som en symbolisk väg som du behöver följa i livet för att nå full lycka och slutföra det som du är menad för i detta livet, på en själslig nivå.

 

Den Södra Noden är ditt förflutna, den karman och det bagaget du tar med dig från dina förra livstider. Det är det som du ÄR i dagsläget, och det som kommer alltid att dra dig tillbaka till din trygghet, det är det som är välbekant, det som är duktig på och där du hittar ditt hem i ditt inre. Om till exempel har din Södra Nod i Vågen i 7e huset, så är du en person som är duktig på att bygga relationer, du försöker alltid skapa bra stämning runt omkring dig och i situationer som du befinner dig i. Det är naturligt för dig agera så, på gott och ont. Du är en medlare, du lägger mycket fokus på relationer i detta liv och är naturligt duktig på att skapa social, harmonisk miljö. Det betyder samtidigt att du förmodligen kör över dig själv i din ambition att alltid göra alla nöjda, och undvika att stöta ihop med någon. Vi tittar då på din Norra Nod som är i motsatstecknet Väduren i första huset. Den kräver av du tar ett kliv, ett obehagligt kliv för någon som har Södra Noden i Vågen, att skita i alla andras åsikter och bryta sociala regler. Vara självisk, och se till dina egna intressen. Våga säga ifrån, och kanske till och med köra över andra, något som är otroligt svårt för alla Vågar. Samma sak gäller om det är en motsatt relation, den Södra Noden i Väduren och Norra i Vågen. Då ÄR du en person lätt kör över andra, är ofta så ivrig att du inte hör andra, mycket självständig och vandrar genom livet på egen hand. Din ödesväg är istället att sträva mot att bli mer som en Våg, skapa nära relationer och lyssna till andras råd och hålla tillbaks.

 

Växelverkan mellan Noderna visar på var ifrån du kommer och vad du redan är (Södra Noden), till dit du ska (Norra Noden). Norra Noden är alltså dit du ska sträva och det du ska lära dig, det okända och obekväma i många fall, som inte är naturligt för dig. Norra Noden kan ses och kännas som något ouppnåeligt, som ett högt berg som kräver en svår väg att ta sig igenom, en ansträngning som bryter mot det som är bekvämt för dig. En utmaning. 

 

Norra Noden (dit du ska) är samtidigt en självklar, naturlig, inneboende strävan. Du VET att det är dit du borde, att du måste få säga ifrån för att inte bli överkörd, men du måste tvinga dig själv att bli den personen som din Norra Nod vill att du ska bli, för det kräver en förändring som inte är naturlig för dig. Men du kommer alltid att känna denna strävan inifrån och tycka att det är självklart när du se dina Noder, att det är klart det är dit du ska.

 

Så för att sammanfatta; den Södra Noden är ett självklart beteende, något du inte kan komma ifrån och något som inte känns främmande, det är den du är och det du kan. Den Norra Noden är den du ska bli och dit du ska sträva. Titta först på vilka stjärntecken dina Noder faller i, och vad dessa stjärntecken har för kvalitéer och symbolik. Titta på stjärntecknet där din Södra Nod är, det är DU, det är din comfort-zone och på gott och ont, det du redan representerar. 

 

Titta sedan på Norra-Noden som står precis på andra sidan Zodiaken. Tänk efter, visst är många av det stjärntecknets kvalitéer det du saknar och tycker är jobbigt?

 

Det finns många olika variationer på hur Noderna ser ut i personliga horoskop. Ha som utgångspunkt att om Noderna står i någon aspekt till dina planeter i ditt horoskop (speciellt Sol, Måne, Merkurius, Venus eller Mars), så är det en ödesväg som du behöver gå som är oundviklig och som du hela tiden kommer bli pushad mot och vilja nå. Noderna i aspekt till personliga planeter är mer "krävande" och det finns ett ständigt inre driv att utvecklas mot den Norra Noden. Skapar man inte det i sitt liv, och jobbar inte igenom Noden, så kommer en del av ens psyke att bli lidande. Är dina Noder i aspekt med yttre planeter (Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus, Pluto) så kommer du automatisk bli inslängd i situationer i livet som tvingar dig att bli till det som din Norra Nod kräver, det är nästan inget du kan påverka själv, utan måste finna dig i. Generellt sett: människor med många aspekter från yttre planeter i horoskop, brukar oftast bli levererade situationer utifrån som tvingar in dem i det som deras horoskop är. Har man inga aspekter från yttre planeter till sina personliga planeter, så har man mer utrymme och frihet att skapa sig den verkligheten som man vill ha, eller stanna i avsaknad utav den, vilket är samtidigt en stor utmaning då mycket av det ansvaret ligger på en själv. 

 

Noderna är kraftiga på så sätt att det är en energi som du aldrig kan komma ifrån, det är en ständig inre påtryckning från det som vi kallar för själen, som ibland viskar och ibland skriker. Om du inte aktivt strävar till att röra dig dit din Norra Nod kallar så kan du hamna i olika psykosomatiska avvikelser, för du gör inte det som ditt väsen kräver av dig. Vi alla har en inre röst som ett kompass som berättar för oss om vi är nöjda med vår tillvaro eller inte. När du inte är nöjd med din tillvaro, ta en titt igen på din Norra Nod. Vilket stjärntecken, vilket hus? Det är dit du ska. Se Södra och Norra Noden alltid som en helhet, en väg som du vandrar på. Från Södra till Norra. Är Södra Noden i Kräftan så har du med dig från start att vara väldigt mån om din familj, och din trygghet, din lilla vrå där du är i samspel med ditt känsloliv. Du har ett väldigt intensivt känsloliv som kan skymma den krassa verkligheten och lägga en dimridå över det som faktiskt behövs göras. Din väg att gå är alltså till Stenbocken (motsatstecknet där Norra Noden är). Du behöver mer ihärdighet, att se på världen mer praktiskt och cyniskt, slita dig loss från känslorna, och ihärdigt jobba på din disciplin och den mjukhet som gör dig så sårbar. Du måste helt enkelt blir mer kall. Till exempel. Tolka dina Noder på det sättet, utifrån vilken symbolik som de stjärntecken som de faller i, har. Sedan tittar du på husplacering, ligger Södra Noden i andra huset? Du är duktig på att samla på dig tillgångar och hålla dig i trygghet hemma. Norra Noden kommer alltså naturligt falla i 11e huset, du behöver utforska nya miljöer, nya upplevelser, våga slit dig loss från hemmets trygga vrå och att vara fast i att äga saker för att vara lycklig. Du behöver inte äga någonting för att hitta sann lycka.

 

Så tolkar ni Noder. 

 

Nu ska ni få ett liten hemläxa av mig. Slå in dina födelsedata här , leta efter Nod-symbolerna i din karta, eller läs under sammanfattning av aspekter på samma sida, vart dina Noder står. Kommentera nedan i vilket stjärntecken och hus dessa är, samt om dem aspekterar några av dina personliga planeter. Jag svarar med en kortare kommentar hur just du ska tolka dina Noder.

 

Trevlig eftermiddag!

 

Mvh, astrologen.

Comments: 41
 • #41

  Theréze (Monday, 03 May 2021 18:28)

  Hej, jag har min south node i Gemini 5th house och min north node i Sagittarius 11th house... Så vad betyder det för denna Capinna?♑️ Åt vilket håll ska jag trampa upp nya marker?

 • #40

  Tina (Friday, 21 August 2020 11:14)

  8/1 2017

 • #39

  Marie (Tuesday, 05 May 2020 20:49)

  Hej igen!
  Glömde, min norra nod i andra huset i skytten är i konjunktion till saturnus som står i skorpionens tecken med en orb på 6 grader. Min södra är i tvillingarna i åttonde huset.

 • #38

  Marie (Tuesday, 05 May 2020 20:43)

  Hej! ❣
  Jag har södra noden i tvillingarnas tecken i 8e huset och norra noden i skytten i andra huset.
  Kram Marie

 • #37

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:56)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

 • #36

  Lexie Kleester (Sunday, 15 March 2020 11:44)

  Hej, min norra nod går i april till augusti 2020, in i åttonde huset i kräftans tecken och möter då, om jag förstått mitt horoskop rätt - venus. Vad kan det innebära, undrar jag, mvh

 • #35

  Jane Saleskog (Thursday, 09 January 2020 21:55)

  Hej på dig. Min norra nod är andra huset som är lejonet och min södra nod är i åttonde huset som är vattumannen. Ingen av dem verkar aspektera nånting faktiskt.

 • #34

  Jasmine (Saturday, 14 December 2019 19:10)

  Hej! Detta måste vara ett riktigt populärt blogginlägg ;) Jag är ny på husen, men riktigt fascinerad av att få så konkreta förklaringar tack vare dem.

  Så jag har min norra nod i 9:e huset i Skorpionens tecken, 56´

 • #33

  Susanne Liss Edin (Tuesday, 05 November 2019 21:06)

  Norra månnoden har jag i tvillingarna som ligger i hus 8
  Södra månnoden i skytten som ligger i hus 2
  Har du nån bra förklaring till det

 • #32

  Lillebil (Friday, 29 March 2019 11:13)

  Hej �

  Jag har norra noden i 6:e huset i Stenbocken 26° 19'30"d
  Född tvilling 23° 19'34'
  Ac lejon
  Moon 1°lejon

  Tack �

 • #31

  Giica (Tuesday, 22 January 2019 12:27)

  Hej! Jag har norra noden i väduren 1 huset- södra tvillingarna 7 huset. Asc Skytt Dc tvilling. Solen i 7. Hur 17 får jag ihop detta?:) Jag ska sträva mot norra noden i väduren men samtidigt är väl min livsresa att utveckla min sol (tvilling/7 hus)? Mvh!

 • #30

  Heidi (Monday, 14 January 2019 13:10)

  Jag har norra noden i väduren, 4:e huset, hur ska jag tolka det? ☺️ Tack på förhand!

 • #29

  Sylvia (Friday, 04 January 2019 14:24)

  Hej!
  Tack för en bra förklaring :)
  Jag undrar hur man ska tolka noderna i förhållande till det som händer i nutid. T.ex. har jag förstått att södra Noden möter med Pluto 31/3 -4/4 och Saturnus 21/4 – 3/5. Om jag i mitt födelsehoroskop har södra noden i 3 huset i kräftans tecken - vad innebär det?

 • #28

  Emil (Tuesday, 15 May 2018 10:47)

  Adda emil4005 på snapchat <3

 • #27

  satduh (Tuesday, 15 May 2018 10:45)

  Yeet <o/

 • #26

  Marie Kvarngård (Thursday, 03 May 2018 07:12)

  Hej,
  Har upptäckt en felskrivning som är viktig att ändra. Om södra noden är i andra huset så är norra noden i åttonde huset inte i elfte som du skriver här.

 • #25

  Linnéa (Friday, 02 March 2018 10:25)

  Hej!

  Drygt ett år efter detta inlägg har skrivits, så hittar jag hit. Jag prövar att skriva in mina aspekter och hoppas (önskar) att du ser och tar dig tid till att kommentera dessa. Nedanstående information är dels från World of Wisdom födelseanalys och dels från sidan som du länkade till:

  Enligt World of Wisdom:

  *Norra noden i fiskarna (21,01 grader) södra noden i jungfrun (21,01 grader).
  *Norra noden i tredje huset, södra noden i nionde huset.
  *Norra noden halvkvadratur solen, södra noden trioktil solen.
  *Norra noden kvadratur venus, södra noden kvadratur venus.

  _ _ _

  Enligt Astro App:

  *Norra noden i fiskarna (22,18 grader?) södra noden i jungfrun (22,18 grader?).
  *Norra noden i tredje huset, södra noden i nionde huset.
  *Jag har mars i tredje huset och månen i nionde huset.

  _ _ _

  Hoppas att ovanstående text säger dig mer än vad det säger mig.

  Tack på förhand och trevlig helg.

  Vänlig hälsning

  Linnéa

  Ps. Jag skall definitivt läsa vidare på din blogg. Ds.

 • #24

  Helene (Sunday, 31 December 2017 08:22)

  Hej!
  Det här är spännande!
  Norra noden: Första huset, tvillingarna 29 gr. Konj m mars (andra huset, kräfta 2 gr) och venus (första huset, 28 gr).
  Då borde ju södra noden vara i sjunde huset skytten 29 gr) om jag fattat detta rätt?

 • #23

  Maja (Sunday, 05 November 2017)

  Hej, hur jag än letar så kan jag inte hitta min södra nod? Får huvudvärk =) Jag har min norra nod i oxen, sjunde huset. Skulle vara väldigt tacksam om du kunde hjälpa mig? Född 850514 kl 19.20 i Stockholm Hopp om hjälp! Mvh, Maja

 • #22

  Cecilia (Friday, 25 August 2017 22:42)

  Hej igen
  Glömde aspekterna men eftersom jag inte riktigt förstår hur jag ska se dom så hoppas jag att du kan hjälpa mig med det genom att ge dig mitt födelsedata. Jag är född 750114 kl 17.21 i Örebro.

  Tack för hjälpen/Cecilia

 • #21

  Cecilia (Friday, 25 August 2017 22:28)

  Hej
  Jag har norra noden i skytten, 9 grader i femte huset. Den södra noden i tvillingarna, 9 grader i 11 huset.

  Mvh
  Cecilia

 • #20

  susanne (Tuesday, 15 August 2017 12:31)

  Hej, Glömde skriva aspekterna.

  Norra noden i tvillingarna 23 grader i åttonde huset. trigon till Saturnus.
  Södra noden i Skytten 24,5 grader i åttonde huset sextil till Saturnus.

  Så nu blev det rätt

  MVH

  Susanne

 • #19

  susanne (Tuesday, 15 August 2017 12:25)

  Hej,

  Min södra nod är i skytten 24,5 grader i andra huset. Norra i tvillingarna 23 grader i åttonde huset.

  Tacksam för svar spännande

  MVH

  Susanne

 • #18

  Ulrika (Thursday, 16 March 2017 19:50)

  Hej ! Jag är ny här får jag veta om min noder noden och södra noden ... Född 28.3.1955 kl. 17:45 i Borås , hoppas att få svar av dig ... Vad jag har för karma ? Tack snälla Alexandra . Hälsningar

 • #17

  Alexandra Alvis (Friday, 03 March 2017 14:55)

  Linda: Din Norra Nod är i den 22a graden av Kräftan i 12e huset. Södra Noden i 22a graden av Stenbocken, motsvarande, 6e huset. Södra Noden visar på att du har en bra disciplin med dig sedan tidigare, du är duktig på hantera det vardagliga och leva i det rutinarbetet som det vardagliga medför. du är förmodligen både ansvarsfull och kan upplevas om lite torr ibland. Du är säkerligen mån om din hälsa och ser till att ha bra rutiner. Norra noden i 12e huset visar att du ska sträva mer mot det andliga och intuitiva. Våga lita på dina känslor och utveckla förmågan att ge dig hän dina emotionella vågor, samt söka svar i det som inte är typisk verklighet.

  Joakim: Du har också formulerat dig fel, man kan inte ha ett stjärntecken i något, endast något i ett stjärntecken. :) Du har alltså Södra Noden i den 26e graden av Skytten i det 6e huset och motsvarade så ligger din Norra Nod i den 26e graden av Tvillingarna, 12e huset. Din förmåga som du naturligt har med dig, är att i vardagen plocka på övergripande kunskap, och utveckla din förståelse om omvärlden, från relationer med andra, och genom moraliska och filosofiska frågor. Du kanske är lärare? Du har säkert en del resor i bagaget, och har du inte det, så råder jag att börja resa. Vad gäller din Norra Nod så är det kunskap, kunskap, kunskap som du behöver ta åt dig. Läs mer, ta dig tid att alienera dig och ta reda på ny information om nya områden. Du har redan Venus i Tvillingara, så kanske din kunskap och information kommer från kvinnor omkring dig?

  Mvh, astrologen.

 • #16

  Joakim (Thursday, 02 March 2017 12:18)

  Hej
  jag har Skytten i Södra noden på 26grader i hus 6.
  Tvillingarna i Norra noden på 26grader i hus 12.
  Venus i Tvillingarna.
  Skytten i Jupiter, Uranus och Neptunus.

  Tack
  Joakim

 • #15

  Linda (Thursday, 02 March 2017 11:47)

  Hej
  jag har Kräftan i 22grader hus 12 i Norra Noden och Stenbocken 22grader i hus 6 i Södra Noden.
  Jag har inga aspekter i planeterna.

  Varma kramar

 • #14

  Anne (Saturday, 18 February 2017 16:48)

  Hej fina du !

  Jag har Norra noden tillsammans med Jupiter i vattumannen är det bra eller inte ? Tack så mycket !

 • #13

  Thor (Wednesday, 15 February 2017 16:10)

  Hejsan !
  Det stämmer exakt ! Perfekt ! Tack .... Önskar dig en fin dag .

 • #12

  Anna (Wednesday, 15 February 2017 10:15)

  Hej fina du !
  Tack för ditt svar . Du är underbar . Kram

 • #11

  Alexandra Alvis (Tuesday, 14 February 2017 16:18)

  Hej Anna,

  mycket riktigt är det så. Det är jag som kikade fel i all hast. Du har Södra Noden i andra huset, och Norra i 8e huset, 4 grader bort från Neptunus. Du har en stark förmåga att bygga upp en praktisk vardag och hitta trygghet i det. Du bör dock sträva mot att hitta lycka och harmoni i dina känsloströmmar, i dina drömmar och tillåta dig själv att utforska dina och andra känslor. Var inte rädd för emotioner som hos dig kan vara väldigt kraftiga!

 • #10

  Anna (Monday, 13 February 2017 20:43)

  Hej Alexandra !
  Jag född 14.12.1957 kl. 10:40 i stockholm ... Jag har kollat mitt horoskop att jag har södra noden i 2: huset inte 3 och Norra Noden i 8 huset nära Neptunus !! Tack underbar sagt !

 • #9

  Jenny (Monday, 13 February 2017 20:15)

  Hej igen ! Tack själv ! Jag vill gärna träffa dig när kommer till stockholm :-). Super duktig ! Bäst förklaring . Mycket glad . Tack fina du .

 • #8

  Alexandra Alvis (Monday, 13 February 2017 16:24)

  Thor (Monday, 13 February 2017 09:29)

  Godmorgon !
  Jag har Norra noden i 6 huset i skorpion tillsammans med Merkurius , södra Noden i oxen 12 huset tillsammans med månen ?? Hoppas att få förklaring av dig . Tack för dig . Fin sida :-). Önskar dig en fin dag
  #5

  Hej Thor,

  Du har väldigt nära till ditt emotionella liv och, och kan sväva lite väl uppe i det blåa ibland, hålla inne med känslorna, avgränsa dig från andra och hålla tillbaks på ett emotionellt plan. Det är din Södra Nod (12e huset), Du måste sträva mot den Norra Noden i 6e huset, som symboliserar vardagen och kontakten med vardagen och människorna i vardagen. Merkurius syftar åt att du ska bli bättre på att tala om ditt känsloliv, och vara mer öppen kring vad du känner, hur och varför, gentemot andra i din vardag.

  Anna (Sunday, 12 February 2017 23:33)

  Hej ! Jag vet inte var jag har Norra noden eller Södra , så hoppas att du kan hjälpa mig ...Jag född 14.12.1957 kl. 10:40 i stockholm . Tack fina du ... Hälsningar Anna

  Hej Anna,

  du har din Södra Nod i Oxen, i 3e huset, och din Norra Nod är i motsvarande Skorpionen, 9e huset. Din Norra Nod är också i konjunktion med Neptunus. Jag skulle sammanfatta det som att du drömmer för lite, och skapar inga stora visioner kring ditt liv. Du är mycket praktiskt orienterade och sysslar med som vardagen och konkreta saker har att erbjuda. Du håller ofta tillbaks för stora visioner, för att fundera på hur det ens går att göra i praktiken. Sluta med det, tillåt dig själv att drömma, våga, resa och ha stora visioner utan att oroa dig för det praktiska.


  Natali (Sunday, 12 February 2017 18:29)

  Hej !
  Kan jag få veta om mina Noder ? Jag har Norra Noden i första huset och södra i sjunde huset , aspekt Södra noden konjunktionen med Venus o Mars alltså södra noden i lejonet konj Mars i lejonet sen Venus i jungfrun ... Ja , du kan kolla bättre än jag född 25 juli 1989 kl.21:07 i Malmö . Tack så mycket . hälsningar Natali

  Hej Natali,

  jag beskrev redan vad det innebär att ha Noderna på axeln 1-7e huset i inlägget. Du måste fokusera mer på dig själv (vilket du som Lejon helt klart kan) och vara andra mindre tillags! Du är en person som gärna är andra tillags, vilket kan innebära att du trampar på dig själv och ditt ego. Det är det du sträva mot, att utveckla dig själv och dina intressen i första hand. Du kan mycket väl bli en offentlig person om du lägger all energi på din Lejon-Mars och använder den för att ta dig någonstans i livet.

 • #7

  Alexandra Alvis (Monday, 13 February 2017 13:07)

  Sandra, jag besvarar gärna aspekter kring Mars, men det kommer att göras i förhållande till ett inlägg som behandlar Mars. Jag har skrivit ett här tidigare: https://www.astroalvis.com/2016/10/04/veckoprognos-ons-fred-4-7-oktober-2016/, och det är ett tema som kommer att återkomma igen, tillsammans med MC. Det här inlägget behandlar Mån-Noderna.

  Anders, du har Södra Noden, ditt bagage och det du redan kan i känslosamma Kräftan, i hemtrevliga 2a huset tillsammans med Saturnus. Jag skulle inte bli förvånad om du växte upp i stränghet och disciplin, auktoritära föräldrar som gärna uppfostrade dig och satte begränsningar. Du kanske hade väldigt begränsat med ägodelar när du var yngre, och mycket av ditt värde ligger i ett skapa ett trygg tillvaro med ett välfyllt hem, och samtidigt själv vara den som sätter gränser och regler, det är du duktig på. Det är en intressant kombination, eftersom Saturnus är hemmahörande i just Stenbocken där din Norra Nod ligger. Det betyder att du redan har en del av det som du ska sträva mot, med dig. Det underlättar. Att din Norra Nod konjukterar Lilit i 8e huset (som är ett vattenhus styrt av Skorpionen) betyder att du måste sträva mot att slita dig loss från dina emotioner och känsloströmmar och välkomna andras och öppna upp dig för andras berättelser, och känslor överlag. Du har nog trots allt ett problem med just hur du hanterar dina och andra känslor. Du är nog mycket van vid att hålla dina känslor i strikt schack, och det gäller att ge sig hän det djupa och obehagliga som du kanske till och med är lite rädd för.

  Jenny, vad roligt, tack så mycket för dina varma ord. Javisst, hänger specifikt Södra Noden ihop med det som har varit och framför allt är karma. Det finns en intressant korrelation i synastrin till exempel (två individers horoskop i förhållande till varandra) där man tolkar en konjunktion mellan den enes personliga planet och den andras Södra Nod som att dessa två själar redan har träffats i sina tidigare liv, varit släkt eller haft någon form av relation. Så javisst, hänger Södra Noden ihop med karma. Iom att din Södra Nod är i både Kräftan och 2a huset så är du också mycket trygghetssökande och känner dig sällan fri, vilket är vad jag misstänker din Uranus-aspekt försöker driva dig till, frihet. Jag tror att du känner hur pass begränsad du är av att vara så pass trygghetssökande. Glöm allt vad dålig karma heter. Du är den du är idag och alla vi kan förändra vårt öde, det gäller att vara medveten om vad detta öde är, och hur man ska ta små steg dit. Din Norra Nod är i 8e huset, Stenbocken. Du måste se mer realistiskt på verkligheten, sluta förlita dig på dina osäkerhetskänslor och aktivt och metodiskt planera ditt liv. Lägg till en struktur i allt du gör och du kommer att må bra.

 • #6

  Thor (Monday, 13 February 2017 09:29)

  Godmorgon !
  Jag har Norra noden i 6 huset i skorpion tillsammans med Merkurius , södra Noden i oxen 12 huset tillsammans med månen ?? Hoppas att få förklaring av dig . Tack för dig . Fin sida :-). Önskar dig en fin dag

 • #5

  Anna (Sunday, 12 February 2017 23:33)

  Hej ! Jag vet inte var jag har Norra noden eller Södra , så hoppas att du kan hjälpa mig ...Jag född 14.12.1957 kl. 10:40 i stockholm . Tack fina du ... Hälsningar Anna

 • #4

  Natali (Sunday, 12 February 2017 18:29)

  Hej !
  Kan jag få veta om mina Noder ? Jag har Norra Noden i första huset och södra i sjunde huset , aspekt Södra noden konjunktionen med Venus o Mars alltså södra noden i lejonet konj Mars i lejonet sen Venus i jungfrun ... Ja , du kan kolla bättre än jag född 25 juli 1989 kl.21:07 i Malmö . Tack så mycket . hälsningar Natali

 • #3

  Jenny (Sunday, 12 February 2017 17:31)

  Hej Alexandra !
  Oh ! Vad spännande ! Jag är alltid var nyfiken på de och vill veta mer om de ... Du är bäst ! Jag undrar om södra noden handlar om karma eller ?? Jag södra noden kvadratur med Uranus ... Södra noden i kräftan andra huset . Hur vet man om man har dålig karma eller inte på horoskopet . Alltid nyfiken på karma med Saturnus och dem Noderna . Tack för ditt arbete och fantastisk sida... Jag väntar på ditt svar . Tack ! Mvh Jenny

 • #2

  Anders (Sunday, 12 February 2017 17:23)

  Hejsan !
  Vilken fin artiklar , jag har Norra Noden conj med lilith i 8:huset i stenbocken och Södra noden conj med Saturnus i 2:huset i kräftan . Vad kan du se eller förklaring för detta !! Uppskattar ditt svar . Tack snälla .

 • #1

  Sandra (Sunday, 12 February 2017 17:15)

  Hej !
  Jag har aspekt mellan Mars 90 grader med Mc ? Kan jag veta vad byteder är du snäll . Tack för underbar sida . Hälsningar Sandra