· 

Fullmånshelgen och svar på frågor.

Hej!

 

Hade ni en bra fredag? 

 

Både Månförmörkelsen och Fullmånen var aktiva igår under eftermiddagen och kvällen, och för mig och många andra har det säkerligen uttryckt sig i emotionell labilitet. Att man känner väldigt starkt och blir rubbad av känslorna på ett sätt som man inte blir annars. Beroende på vart man är i livet så känner man med eller mot. Den här omgången står också våra personliga drömmar centralt, och jag tror nog att en och annan tanke skänktes å det livet man vill komma till, kanske med hopp, kanske med förtret, kanske med lycka. Men känslorna ska ha varit överväldigande hur som helst! 

 

Nu är dock båda företeelserna på väg bort, och vi kan vänta oss en lördag och söndag i praktisk anda, nu när Månen går in i Jungfrun vid 17 idag. Upplagd för pyssliga kvällar, och dagar i städningsanda. :)

 

Jag har flera saker jag vill ta upp i detta inlägg, så ni får ursäkta om det blir rörigt.

 

Jag vill börja med att svara på några av era kommentarer. En som berörde mig mest var:

 

Ann (Saturday, 11 February 2017 10:16)

Hej Alexandra !
Jag menar på allmänt som exempel om man inte nöjd får man pengarna tillbaka eller ? Varför priserna är dyra ? Kan inte vara horoskopet 200 kr .. Framtidshoroskop 550 för hela året . Eller det går inte !! För mer kunder kommer att beställa .... Jag bara undrar om fina Alexandra inte illa . Tack för ditt svar . Hälsningar Ann

 

Svar: Det här är ett svar som ni gärna får återvända till när ni känner er orättvist behandlade av mig och andra astrologer som tar betalt för sitt arbete. För det första, självklart får man åter sina pengar om man nu skulle vara missnöjd med en konsultation hos mig, det är precis som vilken tjänst eller vara som helst. Men! Då ska man ha en bra motivering till varför man är missnöjd. Ingen har tidigare varit det vill jag berätta. Men självklart får man vara missnöjd, detta får man dock vara efter att man mottagit min tjänst, inte innan. 

 

Varför kostar mina konsultationer inte 200 kronor? Dels för att ni är så många som beställer, och dels för den tid det tar att förbereda en horoskoptolkning.

 

Tänk er så här, jag får in beställning av ett framtidshoroskop för någon som är intresserad av att veta hur 2017 för hen ut. Jag måste börja med att analysera den personens födelsekarta, vart ligger svåra aspekter, vilken del av Zodiaken har mest planeter, är denna person en koncentration av eld, luft, jord eller vattenenergi, eller kanske alla? Hur ser husplaceringarna ut? Svaga planeter, starka planeter, bra och dåliga konstellationer etc. Det kanske tar mig att en halvtimme att göra det övergripande.

 

Sedan måste jag lägga en separat karta för varje vecka och månad detta år, och tolka alla aspekter som görs från transit-planeter till den personens planeter. Plötsligt behöver jag analysera två kartor i förhållande till varandra 52 gånger separat (ett års-horoskop). Ni kan ju föreställa er hur mycket tid och hjärnenergi det tar. Det tar mig cirka 2-3 timmar att förbereda en sådan konsultation (7-8 A4 att sammanfatta), och sedan 1 timme att utföra den för personen ifråga. Att då ta 500 kr för den mängd tid vore absurt och en skymf mot min tid och mitt liv i övrigt, samt er andra som vill beställa horoskop. Jag hinner med 1-2 konsultationer om dagen absolut MAX (och då har jag lagt allt vad fritid heter på hyllan) i dagsläget och att ta så små summor för det omfång arbete som jag behöver göra, är helt enkelt inte acceptabelt. Jag tar hellre mer pengar, för att någon gång kunna lägga all min tid på att skriva om astrologi och ge fler konsultationer per dag, samt justera priserna.

 

Av samma anledningar besvarar jag inte inkommande kommentarer som vill att jag tittar "lite snabbt" på deras karta, eller ger svar kring specifika, personliga aspekter (om inte det är något som är relevant för flera). Jag hoppas att jag har förklarat mig så tydligt jag kan, och att ni har förståelse för detta. Det är helt ok att undra och ifrågasätta, jag kommer alltid att vara ärlig. Som jag tidigare har skrivit, ni kan alltid vända er till mig med det ni funderar på över mail. Om det är så att du inte har råd ett ett helårshoroskop, då kanske vi borde komma överens om vad det är som oroar dig mest och hur astrologi kan ge svar på just den frågan utifrån din karta, samt vad det kan kosta. Men ha respekt för mitt arbete.

 

Allt går att göra!

 

jasmin (Wednesday, 08 February 2017 17:19)

Hej !
Jag vill veta om man är född under Voc ? Vad betyder det ? Tack för fantastisk sida .

 

Svar: Voc är en förkortning för termen "Void of Course", och syftar på Månens rörelse genom horoskopet. När Månen är "void of course" så har den precis gjort sin sista aspekt med en annan planet i ett visst tecken, innan den rör sig vidare till nästa. I personliga födelse-horoskop så skulle jag inte lägga alltför stor vikt vid detta, eftersom man istället utgår från Månens placering och inte rörelse när man tolkar födelsehoroskopet. Däremot är det en användbar faktor vid transit och horar-astrologi. För er som inte är bekanta med horar-astrologi (jag vet att det låter lite lustigt), så är det en gren inom astrologin som tillåter svar på en specifik fråga ställd vid någon tidpunkt. Så sammanfattningsvis Jasmin, det som är intressant för dig är om din Måne gör några aspekter till andra planeter, eller inga alls. Voc är mindre intressant, och jag har inte haft användning för det i födelsehoroskop än.

 

Anna (Friday, 10 February 2017 11:00)

God morgon!
Hur påverekar Fullmåne & månförmörkelse under helgen på varje stjärntecken ? Kan du skriva om detta . Hälsningar Anna

 

Annika (Thursday, 09 February 2017 23:22)

 

Hej ! Kan du berätta lite tips för varje stjärntecken om alla hjärtans dag !! Tack !

 

Svar:

Anna, det har jag skrivit om här, vilka stjärntecken som påverkas mest.

 

Jag får också ofta förfrågan om att göra någon form av tolkning för hela Zodiaken, kopplat till en händelse eller en dag. Svaret jag har givit tidigare är att detta inte är ett seriöst sätt att approchera astrologi på, och det kommer jag att hålla fast vid. Det jag har gjort och alltid kommer att göra är att beskriva vilka delar av Zodiaken (stjärntecken) påverkas mest under en specifik period (till exempel fullmåne eller alla hjärtans dag. Detta brukar jag ta upp i mina prognoser).

 

Detta betyder INTE att om du är "Vattuman" (alltså Solen i Vattumannen endast), att du påverkas mest på något vis. Ibland påverkas man mer om man har Venus i Vattumannen till exempel, men det kanske man inte vet om för att man bara utgår från sin Sol-placering. Därför, uppmanar jag er ALLA att bums lägga en egen karta och se vart dina planeter är, och vilka tecken som har flest planeter. Det är en bra start, för då kan du hålla reda på vilka stjärntecken du bör hålla utkik efter och läsa om, då det är din energi. HÄR och HÄR kan du lägga en egen karta med dina födelseuppgifter. Något du inte förstår i din karta? FRÅGA gärna. :) Men du måste känna till din PERSONLIGA karta för att kunna göra någon form av bedömning av det du läser här i bloggen.

 

Fatin (Thursday, 09 February 2017 20:07)

Hej ! Hur kan jag lära mig astrologi som du :-). Jag vill veta om månen ligger i oxen 12: huset . Tack snälla du . Mvh / Fatin

 

Svar: Hej Fatin, 

 

det du gör är att ha ett brinnande intresse kopplat till att aldrig tröttna på ämnet. :) Dessa två kanske hänger ihop hehe. Nä men skämt åsido så gäller det att läsa, läsa, och återigen läsa litteratur som behandlar astrologi ur olika synvinklar. Börja med något enkelt, en bok som förklarar astrologins grunder. Det finns massvis på nätet och i vissa affärer, beroende på vart man bor. Finns också många bra bloggar och hemsidor att börja med. Jag startade med att lägga min egen karta, se ovan vart man gör det, och sedan läsa om separata delar ur min karta för att få en förståelse för mitt horoskop bättre. Det börjar alltid med en själv.:)

 

Vad gäller din Måne så kan jag relatera! Min är nämligen också i 12e huset:) Men i tvillingarna! 

 

Att ha Månen i 12e är tufft, det är sällan man släpper människor riktigt nära inpå, man kan ha svårt att förstå och definiera sina känslor, och ibland känns det som att dina känslor är osynliga för andra, att ingen förstår dig till punkt och pricka. Det är det som menas med att man inte "släpper in" folk, det är inte bara det att man skulle välja att ha det så. Men andra har svårt att se och förstå dina känslor! Som att stå och skrika i ett rum där ingen hör dig. Att ha Månen i 12e är ofta kopplat till stark intuition men tyvärr också till olika "stängda utrymmen" så som fängelse, sjukhus, etc. Var därför försiktig! Försök att inte låta mat och njutningar döva din smärta!

 

Däremot är din Mån-placering i Oxen mycket trevlig, så du bör ha en inre trygghet som ändå låter dig hantera dina emotionsflöden. Jag vet inte hur dina karta ser ut i övrigt, och hur din Måne är aspekterad, så jag stannar där. Hoppas det gav svar på din fråga!

 

Nu kan jag hitta den kommentaren, men någon frågade kring hur man ska följa Månen och dess rörelser, om man tittar på att klippa sig eller sköta om sitt utseende. MYCKET bra fråga. Visste ni att man att kan gå ner i vikt med hjälp av Månen också? Det kommer jag att ta upp i ett helt separat inlägg, då det är ett omfattade ämne som jag själv har intresse för. Och ja, jag klipper mig endast på välvalda dagar! En bra fingervisning som jag snabbt vill få med är att klippa sig när Månen är växande, inte fallande (finns appar som visar sådant). Det är också bäst att klippa sig när den växande Månen är i Jungfrun, Lejonet, Vågen eller Skytten! Däremot ska man undvika att göra något med håret under Fullmånen eller när den är i Fiskarna. :) Skriver med utförligt om det i ett inlägg.

 

Slutligen, jag har vänner över på besök denna helg, och därför begränsas min förmåga att sitta med näsan i datorn i flera timmar per dag. Snälla, ha överseende med det, och bristen på inlägg.

 

Däremot så kommer det upp ett inlägg om Hans Roslings horoskop ikväll! Håll till godo, och all kärlek till er!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 4
 • #1

  Ann (Saturday, 11 February 2017 15:15)

  Hej Alexandra !
  Tusen tack för ditt svar .... Jag förstår :-) .

 • #2

  Jasmin (Sunday, 12 February 2017 15:18)

  Hej !
  Tack så mycket för ditt svar . Kram qgZm

 • #3

  Jonny (Saturday, 18 February 2017 21:37)

  Hej !
  Jag har lite avancerad fråga ... Finns koppling mellan Acupressure och astrologi ??? Tack ! Hoppas att få svar av dig . Hälsningar

 • #4

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:57)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.