Sol och Månförmörkelse Februari 2017

Sol och Månförmörkelser har varit storslagna evenemang för mänskligheten sedan urminnes tider, och astrologer har självklart lagt stor värdering i dessa evenemang, om än tolkat dessa på olika sätt.

 

2017 bjuder på två Månförmörkelser, den första 11e februari och den andra 7e augusti.

 

Det är även två Solförmörkelser på gång, den ena 26e februari och den andra 21 augusti. 

 

Alla dessa evenemang hänger ihop med varandra, och vi kommer idag att endast diskutera kommande Mån och Solförmörkelser i Februari.

 

Alla människor blir inte likvärdigt påverkade av kommande förmörkelser, men alla blir påverkade i något mån. Generellt sett är inte förmörkelser några positiva energetiska tillställningar. Det ses som en blockering av energi och båda kan bringa problem med hälsan, speciellt vad gäller psyket (Månen) och det kardiovaskulära systemet (Solen). Månförmörkelser står ofta för emotionell obalans och psykosomatiska besvär. Ens emotionella funktion blir rubbad och man kan lätt falla från en ytterlighet till en annan och känna sig labil. Månförmörkelser påverkar också djur i en stor utsträckning, och man ska både ta hand om djuren men även vara försiktig kring de. 

 

När det kommer till Solförmörkelser så ska man inte planera in några operationer under den tiden, i synnerhet inget som rör hjärtat eller vener. Men! Det blir lite annorlunda denna gång.

 

Om man tittar på den kommande Solförmörkelsen den 26e Februari så är den av positiv karaktär. Den sker i den 8e graden av Fiskarna, så alla ni som är födda 25feb-15mars kommer att bli starkast påverkade av detta event. Samma gäller er som är födda 25juni-15juli och 25okt-15nov, eller med andra ord ni som har planeter i första dekaden av Fiskarna, Kräftan eller Skorpionen.

 

Denna feb-förmörkelse är en tid för drömmar och fantasier att bli sanna, men endast om ni har satt era fantasier och drömmar i verk på något sätt, även om det är i början. Det är också en fin tid för att knyta relationer, många av oss kommer att vara på gränsen till mediala, och kunna koppla ihop oss med andrar människor på en intuitiv nivå (Fiskarnas specialitet). Ni som är födda i Fiskarnas tecken kommer att må utmärkt under Solförmörkelsen denna vända, många av oss kommer att kunna känna på oss saker som inte går att ta på och navigera genom verkligheten med superkänsliga mediala sprön. En gåva få förunnat, som vi alla kan få lov att testa på under den 26e Februari. Solförmörkelser är också en tid för en nystart, en förändring i ditt liv, och just denna förmörkelse kommer att ge utrymme för att besanna dina drömmar, öppna upp en praktiskt väg för det som du har drömt om tidigare.

 

Eftersom denna Solförmörkelse faller under en rätt tuff situation på himlen i övrigt (jag har tidigare beskrivit det svåra slutet på Februari här), så är det viktigt att ta det lugnt. Vi kan tendera att bli otåliga i vår jakt på våra egna drömmar och vår väg här i livet, och därför skapa en konflikt i det vi redan har, ta alldeles för snabba beslut, kräva en självständighet vi inte förtjänat och bryta med andra. Ta det därför lugnt och känn hopp, men förstör inte det du har byggt upp, även om det inte går 100% i linje med vad du drömmer om.

 

En av mina favoritastrologer har sammanfattat det hela väl nedan:

 

"You can expect to feel extremely sensitive to the extent of having visions or premonitions following the February 2017 solar eclipse. You should notice more compassion and generosity around you compared to previous months and last year in particular. Increasing wealth and happiness can be found by following a more spiritual path and being inclusive of others."

 

En god tid för att komma i kontakt med spiritualitet med andra ord, och utmana ditt inre.

 

Vad bjuder då Månförmörkelsen på den 10e Februari?

 

Den går självklart hand i hand med den kommande Solförmörkelsen i Fiskarna, men Månförmörkelsen sker i Lejonets tecken, också ovanligt positiv händelse för att vara en Månförmörkelse. Den centraliserar ofta våra personliga relationer, precis som en Fullmåne, och låter få en överblick över våra relationer på ett objektivt sätt. Du kan på ett tydligt sätt se nackdelarna och fördelarna i de relationer som du har idag, det skapar en tydlig motsättning mellan dig själv och den externa delen i din tillvaro, partner, jobb, familj, etc. Förmörkelsen blir också en möjlighet för oss att "re-starta" vårt emotionella bagage och det som har hänt oss på ett emotionellt plan sedan ett halvår tillbaka. Nu är det tid att skaka av sig det och börja om på nytt. 

 

Dessa två evenemang i Februari blir alltså bra lägen för omstart och en ny strimma av hopp inför framtiden och det som du har drömt om.

 

Vad tålmodig, men redo!

 

Mvh, astrologen.

 

P.S. Kika in här ikväll för att läsa mer om Jupiter som går retrograd imorgon!

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Lars (Sunday, 05 February 2017 18:33)

  Tusen tack ! Mycket Bra och spännande . Va duktig du är ! ....Hur påverkar på mig i mitt horoskop född 14.8.1964 kl.14:08 i Stockholm... hoppas att får svar av dig lite transit eller progressed under feb månad är du snäll . Värmt hälsningar Lars

 • #2

  Robin Andersson (Monday, 06 February 2017 18:55)

  Hej !
  Jag tycker att du är jätte duktig astrolog så undrar om var har du för stjärntecken ? En fråga till om man får ställa :-). Kan du berätta lite om aspekt mellan Jupiter - Uranus - Pluto som gör en triangel just nu tufft . Vilken Svåraste aspekt mellan planeterna under 2017 !! Hoppas att få svar av dig . Jag är jätte intresserad av astrologi . Tack ! Hälsningar Robin

 • #3

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:58)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.