· 

Svar på fråga: när ens personlighet inte stämmer överens med ens tecken.

Som astrolog blir man ofta kritiserad och ifrågasatt.

 

- Allt du nämnde är generella saker.

- Det där du sa stämde inte alls in på mig.

- Jag är Skorpion, men jag är inte alls så hämndlysten och "ond" som du beskriver.

- Min kompis som är si och så och har samma stjärntecken liknar inte mig alls, varför?

 

Det är lätt att kritisera något man inte känner mycket till om, och utgå från övergripande åsikter. Lite som vapenlagen i USA och gränskontroller i Sverige.

 

Men det är helt ok att göra det. Vad gäller astrologi så är det min uppgift och intresse att just förklara sådana fenomen. Du är född i Vädurens tecken, men känner inte igen dig i beskrivningen av Väduren, varför? Hur kan planeterna har påverkan på oss när det handlar om så astronomiska avstånd? Hur kan astrologi stämma vad gäller tvillingar, har dem identiska personligheter?

 

Det finns mycket som kan fundera på och undra vad gäller astrologi, och alla dessa frågeställningar tar jag gärna tag i.

 

Idag ska jag besvara detta:

 

"Kristina (Tuesday, 17 January 2017 21:57)

Det stämmer inte alls in på mig som är en stenbock. Jag är glad till min läggning umgås gärna och mycket skrattar och skämtar o s v "

 

Jag skrev nyligen om månadstecknet, Stenbocken, och dess energier. Jag bad också snällt Stenbockar kommentera det inlägget och deras upplevelse av beskrivningen. Det uppskattar jag att man gör, att man ifrågasätter, funderar, och frågar.

 

För att besvara just din kommentar Kristina.

 

När jag beskriver en specifik faktor i astrologin, så som ett enskilt tecken, en planet, en aspekt eller förhållandet mellan två tecken och dess energier, så beskriver jag just den faktorn och dess egenskaper i all sin prakt. Människor som har mycket planeter i Stenbocken uppvisar dessa egenskaper i en större usträckning, man har nära till desa kvaliteér. ALLA som är födda i december har sin Sol i Stenbocken, och identifierar sig nästan alltid med ansvar, disciplin, och en seriös, praktisk approach. Många Stenbockar är också svåra att ta sig inpå livet, och har längre bort till tjo och stim än andra tecken.

 

Med det sagt, så är det otroligt stor skillnad på att titta på ett individuellt horoskop, där Solen kanske är i Stenbocken, men resten av planeterna är i till exempel granntecknet Skytten. Skytt-energi är en motsats till den allvarsamma Stenbocken. Den eldiga Skytten är tvärtom mycket öppen och bjuder gärna på en "show", och har man en koncentration av planeter där, trots att man har Solen i Stenbocken, så kan det mycket väl vara så att Stenbocks kvalitéer inte är lika utpräglade som hos någon som har flera planeter i just Stenbocken.

 

Det är på individnivå ALLTID, när man granskar ett personligt horoskop, och det är många fler faktorer i ett horoskop än bara ett tecken. Kom ihåg att vi har 9 planeter, 12 stjärntecken och massvis med stjärnor och aspekter alla dessa himlakroppar sinsemellan. Dessutom spelar det stor roll vilken tidpunkt på dygnet man är född, för att kunna observera vilket stjärntecken var det stigande över horisonten vid tiden av ens födelse, som har en stor inverkan på vårt "ansikte utåt" och sättet vi är på. Sammantaget är det en mycket mer komplex bild man tittar på, än bara ens stjärntecken.

 

Här är ett bra exempel på hur olika det kan vara om man bara utgår från sitt "soltecken" (stjärntecken).

 

Jag är född i augusti, när Solen transiterade Jungfrun. Alla som är födda 24aug-24sep har alltså sin Sol i Jungfrun. Jungfruar generellt sett är ganska reserverade och håller sig gärna i bakgrunden, observerar hellre än är i mittpunkten. Så enligt beskrivningen av Jungfrun, stämmer den definitionen inte in på mig så mycket. Vilket jag helt klart kände när jag var yngre och läste mycket på om just Jungfruar.

 

MEN, förutom att jag har andra planeter i till exempel lufttecken, som skapar en helt annan dimension av att vara "utåt" än vad än klassiska Jungfrun är, så är mitt "stigande" tecken (det som gick upp över horisonten vid tidepunkten av in födelse), Kräftan!

 

Men inte bara, utan Jupiter som var i Kräftan just då, steg precis upp över horisonten när jag föddes. Det ger mig istället en stark Jupiter-personlighet, vilket är i stort detsamma som en Skytt-personlighet. Det innebär att jag både hörs och syns i de flesta sammanhang, är otroligt öppen och pratar gärna med många olika människor och testar på nya saker. Stor skillnad från min Sol i Jungfrun.

 

Så, för att bemöta din kommenter Kristina, du har helt enkelt massvis med andra faktorer i ditt horoskop som gör dig till den du är, och det kan mycket väl vara så att just allvarsamheten och den torra humor som Stenbockar ofta har, vägs upp av andra delar i ditt horoskop. Precis som det ska vara:)

 

Om du vill veta mer om ditt personliga horoskop, och dess innehåll, kommentera inlägget med ditt födelsedatum, födelsetid och födelseplats, så ger jag en kort sammanfattning av just din personlighet.

 

Må väl!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 12
 • #1

  Victoria (Monday, 25 September 2017 08:49)

  Jag föddes 730624, 05:03 på Danderyds sjukhus i Stockholm. Då jag aldrig känt igen mig i mitt stjärntecken, skulle jag vilja veta varför.

  Jag är glad, charmig, godmodig, har stark vilja, blir snabbt arg och snabbt glad igen. Ältar inte och har alltid haft ett grundmurat gott självförtroende helt oberoende av omvärldsfaktorer eller vad andra säger eller tycker. Känslig är jag inte varken på ytan eller inuti. Jag resonerar och kommunicerar inte känslomässigt utan med fakta och logik.

  Är inte omvårdnande heller och skulle inte kunna arbeta i ett vårdyrke.

  Hur som helst känner jag inte igen mig i mitt stjärntecken alls.

  Skulle vilja veta varför jagvinte känner igen mig i beskrivningen av kräftans stjärntecken.

  Med Vänlig hälsning

  Helena

 • #2

  Alma (Saturday, 07 April 2018 02:35)

  Hej, jag är född i kräftans tecken 26 Juni. Jag och andra jag har frågat tycker att beskrivningen av tvillingen stämmer in så sjukt bra på mig medans kräftan inte alls gör det. Jag skulle födas 20 Juni istället så vet inte om det kan ha med det att göra. I mitt hela horoskop är jag endast tvilling i Venus (av dom planeter som har stor påverkan på ens personlighet) så jag förstår inte hur jag kan likna en tvilling så mycket på alla plan?

 • #3

  Tilda (Saturday, 16 June 2018 00:21)

  Hej, jag föddes 15 Oktober 2001 klockan 06.47 på universitetssjukhuset i Örebro. Jag är alltså en våg men jag känner absolut inte igen mig i det som beskrivs där. Jag är tvärt emot stjärntecknet vågen, jag är väldigt introvert, tycker inte alls om sociala tillställningar, gillar inte att träffa nytt folk och trivs som bäst i min ensamhet. Vilket inte alls stämmer in på vågen. Därför skulle jag gärna vilja veta mitt personliga horoskop då jag är mycket intresserad i detta.

 • #4

  Hanna (Sunday, 17 February 2019 12:29)

  Hej,

  Jag föddes 2 januari 2001 och min personlighet stämmer inte alls in på Stenbocken utan snarare Fiskarna, vad jag har hittat. Jag hade jättegärna vilja veta mitt personliga horoskop och hur det funkar med att jag är mer som Fiskarna än Stenbocken etc! :)

 • #5

  nelson (Sunday, 12 April 2020 14:01)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

 • #6

  Ellinor (Wednesday, 22 April 2020 19:50)

  Hej,
  Jag heter Ellinor
  Jag föddes den 17 Augusti 1994 kl 18.05. Jag är alltså lejon men jag identifierar mig inte alls som ett lejon. Endast i ett fåtal aspekter. Jag är intresserad av att veta vad jag mer ”är”.

 • #7

  Nathalie Saller (Saturday, 05 September 2020 14:05)

  Hej!

  Jag är född 4 sept och har läst om mitt stjärntecken, jungrun, flera gånger och lyssnat på poddar osv. och känner igen mig i princip noll av det som beskrivs.
  Min födelseplats är Karolinska sjukhuset i Solna, Stockholm, kl 09.10 på morgonen.

  Får gärna en sammanställning av mitt stjärntecken! <3

 • #8

  Sofia (Friday, 02 October 2020 00:08)

  Hej!

  Jag är född 930411. Tid 04:17. Enligt horoskopet ska hag vara vädur men känner mig inte så mycket som en vädur. Men har läst att vädrar nu istället är fiskar för att horoskopet har ändrat sig? När jag läser om fisken tycker jag det stämmer in väldigt mycket.

 • #9

  Emma (Tuesday, 05 January 2021 13:59)

  Hej! Jag är född den 31 juli 2003 kl. 21.03 och är alltså ett lejon. Känner dock inte alls igen mig i beskrivningen på ett lejon, utan är raka motsatsen. Har inte alls bra självförtroende, är inte en ”naturlig ledare”, har inte mycket energi, brukar inte ta mycket plats, är inte självständig osv. Skulle snarare beskriva mig som osäker, ganska introvert, dåligt självförtroende, försiktig, väldigt känslig, svårt att ta egna beslut och intiativ. Hade du kunnat förklara hur mitt stjärntecken inte alls stämmer överens med min personlighet?

 • #10

  Emma (Tuesday, 05 January 2021 14:20)

  Vill tillägga att min födelseplats är sjukhuset i ystad, Skåne :)

 • #11

  Natalie (Friday, 22 January 2021 15:03)

  Jag är fisk jag är för 1 mars och jag är inte lettpåvekad kreativ och vanlig och godhjärtad jag är lik skorpion

 • #12

  Dilan (Thursday, 22 July 2021 11:38)

  Hej
  Jag är född 25 Augusti 18:09 i Huddinge sjukhus alltså är jag jungfru men känner inte alls att det stämmer in på mig jag är inte den eftertänkande analytiska???