Årsprognos: januari 2017

Nu när det nya året här så kommer också min årsprognos! För vem är inte nyfiken på vad som komma skall i framtiden, och i synnerhet detta året?

 

Dagligen, i 12 dagar kommer jag att släppa en prognos för en hel månad. Jag kommer att beröra stora aspekter som påverkar under en längre tid (vi kommer alltså inte att prata om Mån-aspekter, om inte dessa är av vikt i förhållande till andra planeter). Jag kommer också att notera vilka stjärntecken som påverkas mest den månaden av rådande aspekter.

 

 

Vi börjar med relevant start i form av Januari! Hur kommer denna månad att te sig?

 

Vi äntrade månad med två starka energier på himlen. Dels så står Mars just nu i exakt samspel med Neptunus i Fiskarna, och dels rör sig Merkurius retrograd på himlen, alltså bakåt, sett från Jorden. Dessa aspekter har jag skrivit om tidigare men i korthet så betyder förstnämnda (Mars+Neptunus i Fiskarna) att vår handlingsförmåga och energi till att göra saker börjar bete sig annorlunda. Dels som jag skrev tidigare, så baserar man ens handlingar på känslor och magkänsla framför allt, man blir mer blödig, och ens handlingar saknar en tydlig riktning, utan man gör lite det ena och det andra, och har inget tydligt mål att sträva mot, eller förmå sig att sträva mot. Man blir alltså mycket mindre handlingskraftig och allt tar dubbelt så mycket energi att genomföra. Däremot kan man mycket väl agera på fantasier och drömmar, eller snarare drömma och fantisera och inte agera på det alls. Jag vill återigen nämna hur lätt det är att falla tillbaks i beroende just nu och 1-2 veckor framåt, så håll er på säker sida med droger och alkohol, etc.

 

Att Merkurius är retrograd innebär att man blir mer reflekterande, mer introvert, mer mån om att reda ut saker i sig själv och sin själ. Man tänker mycket på det som har varit, och återminns gamla ting. En nyttig tid då man inte ska lägga för mycket fokus på att göra stora köp och tar stora beslut. Vänta med det till mitten på januari, den 15e-16e är det fritt fram.

 

Något annat som sker i dagarna är att Venus byter tecken från Vattumannen till Fiskarna. Och oj vad vi kommer att bli känslosamma nu! Medan Vattumannen är ett luftigt, kyligt och reflekterande, öppet tecken som leder till nya bekantskaper, så är Fisken ett tecken av emotioner, medkänsla och medlidande. Där trivs kärleksplaneten Venus finfint! Med både Mars och Venus i Fiskarna 5e-27e januari, kommer detta bli en period av stor känslokaraktär. Vi kommer komma närmre våra nära och kära, blir mer empatiska, mer gråtfärdiga, vi kommer att bli romantiska, inleda nya relationer och dra oss till människor som behöver hjälp eller vår förståelse.

 

Vi kommer att vara hjälpsamma, medkännande, och sända våra tankar och känslor till alla som har det dåligt. Denna period är mycket lämplig för att fokusera på kärlek och relationer, vara givmild, engagera sig idéellt, ta hand om eller skaffa husdjur. Den 10e januari står Venus i exakt samklang med Neptunus och Fiskarna och det kommer vara en dag då vi drömmer stort om kärleken! Ni som har partner och är lyckliga kommer att komma er partner väldigt nära, nästan på så djup nivå som ni inte varit på tidigare. Det är en tid då man är väldigt kärleksfull, har stora drömmar om framtiden vad gäller ens partnerskap och kärlek i stort. Ni singlar kommer också att drömma och ha hopp inför framtiden! Ni som är nere på botten kommer dessvärre att hatiskt supa ner er, eller hata på alla som är kära och har en partner. Sitta hemma och gråta. Försök att inte göra det. Läs en romantisk bok, kolla på en romantisk film, gå på dejt! Nu klickar vi på en så känslosam nivå, som vi inte har gjort tidigare. Vi känner varandra djupt inpå, som att vi är själar som hör ihop, och vi känner också av saker som vi annars inte gör. Intuitionen kommer att vara på topp under perioden 5-25 januari. Följ er magkänsla och följ kärleken, det är helt rätt! Denna period inleds storartat nu på onsdag när Månen också är i Fiskarna den 3e januari, precis när Venus äntrar Fiskarna (jag ger en tia om ni inte gråter nu på onsdag eller är nära tårarna). 

 

Något annat som händer under perioden 5-15 januari är att Merkurius backar ur Stenbocken, in i Skytten igen. Det gör att våra tankebanor ändrar karaktär, vi blir mer taggade och uppeldade över våra idéer, mer äventyrslystna, mer "igång", till skillnad från hur vi tänker och resonerar nu, som är mycket mer rationellt, praktiskt och inriktat på planering, mer lugnt.

 

Merkurius rör sig dock tillbaks in i Stenbocken igen den 20e januari, och då är det hög tid för planering och materiella ting igen. Den gör återigen en konjuktion med Pluto i slutet på Januari, vilket för oss tillbaks det som hände i mitten på december, vad det nu än ha må varit i era liv. Det kommer återigen vara saker som sker på global nivå som påverkar civilisationen i stort, vad gäller både kommunikation, resor och informationsflödet. Det kan bli en tung tid mentalt, men den går över snabbt, och vi går in i februari riktigt bra rustade. Mars byter tecken till Väduren i slutet på januari, och då blir det åka av! Vi blir plötsligt otroligt aktiva och handlingskraftiga, ingen kan övertyga oss om motsatsen till vad vi vill göra, och det brinner i baken på en. Tillsammans med en stark, rationell och strukturerad tankeförmåga och resonemang så blir Februari en riktigt stark månad för många utav oss.

 

Något oss som sker under Januari, rättare sagt den 20e januari, är att Solen går in Vattumannen, och alla som är födda 20 jan-20 feb, alltså alla Vattumän, börjar fylla år!

 

När Solen rör sig genom Vattumannen så blir vi mer innovativa, mycket mer egna, annorlunda, öppna för nya bekantskaper och idéer. Vi blir starkare mentalt och nya tankar och storslagna uppenbarelser dyker ner i vårt jag. En härlig tid att få känna sig smart under :)

 

Generellt sett blir Januari en mycket känslofylld månad, vad gäller partnerskap, relationer, sexualitet och våra handlingar och kärleksuttryck. Vi kommer dock att skärpa till oss vad gäller disciplinen runt den 25e januari när Saturnus gör en aspekt till Mars. Innan dess kommer det bli mycket kämpa för att få något gjort. 

 

Det var Januari i stora drag! Tillåt er själva att vara emotionella, intuitiva, medkännande, kärleksfulla. Tillåt er romantik och att få känna så mycket det går. Det kommer en tid då vi kommer ha mycket längre bort till känslor än just nu.

 

Människor som påverkas absolut mest under Januari av rådande aspekter är självklart alla Fiskar. Fiskarna kommer att vara i en konstant känslorush, men det är deras naturliga tillstånd, bara x 100 :) Det gäller också andra vattentecken, både Kräftor och Skorpioner, som kommer att mest känna av det andra halvan av Januari.

 

Stenbockar, som är födda under perioden 10e-20e december kommer att känna av en del tryck mentalt. Vågar som är födda 10e-20e oktober kommer det att gå undan för i Januari månad, ni är väldigt tursamma just nu! Så vad ni än har för er, kör på så det ryker, turen (Jupiter) är med er! Samma gäller i viss utsträckning Tvillingar och Vattumän som fyller år 10e-20e juni, respektive 10e-20e februari, ni har också turen med er.

 

Vidare är självklart Vattumän i extra fokus för att dem fyller år Januari månad.

 

Må väl kära vänner, och ta hand om er!