31 december 2016. Gott Nytt År!

Och så var den, för många, stora dagen här! Slutet på året! Nytt år, nya möjligheter! Nya vanor, nya bekantskaper, nytt hopp, etc.

 

Tänk vad man kan bli indoktrinerad i det som är vårt samhälle. För det är de facto ingen nystart alls om man tittar till hur världen är funtad ur ett astrologiskt (och astronomiskt) perspektiv.

 

De facto nya cykeln börjar vid vårdagjämningen, när Solen har slutfört sitt år genom Zodiaken, gått ur det 12e tecken Fiskarna, och äntrat det första tecken i Zodiaken, nämligen Väduren! Detta sker inte förrän Mars, och det är då man bör "stänga året" med allt vad det innebär. Vilket ofta fortfarande görs inom näringslivet. Årsbrytet är ofta sista mars, då astrologiskt och astronomiskt år tar slut.

 

Nåja. Dit är det ett tag kvar, men det är denna information som åtminstone lett mig till att inte vara så stressad vad gäller "nyår", för det är inget nyår i praktiken.

 

Med det sagt, är det ändå en stor dag globalt, därav är självklart en prognos för ikväll och inatt på sin plats. Många av er kommer att läsa detta kommande dagar, 1-2a januari, och jag tar gärna del av era erfarenhet av kvällen mot bakgrund av prognosen. 

 

Det är en drömkväll! Vi får en känsla av att många av våra drömmar kan gå i uppfyllelse, det är mycket hopp, och mycket känslor inblandat i kvällens kväll. Efter mycket självreflektion senaste dagarna, så går vi in i "det nya året" med en känsla av vi nu möter det vi alltid drömt om! Risk för överförfriskning idag är också väldigt stor, många fyllehistorier kommer att skapas ikväll, så ta det gärna lugnt med berusningen.

 

Månen rör sig genom Vattumannen under dagen, kvällen och natten, vilket skapar en social öppenhet, men också en vilja att visa sig på styva linan genom att vara "originell" och oberäknelig. Den typ av approach i kombination med berusning kan mycket väl leda till olyckor, speciellt olyckor som har med vatten och just berusning att göra. Tänk gärna noga innan ni gör något som ni inte brukar, visa er inte på styva linan, även om man vill.

 

Mycket samtal, glädje, mycket lyckade evenemang blir evenemang som är välplanerade, men också sådana som skiljer sig från vad ni vanligtvis brukar göra på nyår. Nyår är en mycket traditionsbunden högtid eftersom Solen alltid är i Stenbocken tillsammans med Merkurius så härs års. Det driver oss (läs förra inlägget) till att göra saker så som vi brukar göra dem. Men i år får man lov att vara lite originell och fira på ett sätt som man inte har gjort annars! 

 

Risken är återigen tyvärr ganska stor vad gäller olyckor som har med alkohol eller vatten att göra (Mars och Neptunus konjunktion i Fiskarna), så håll noga koll på varandra.

 

Dröm, längta, älska och var på er vakt.

 

Gott Nytt År!

 

Mvh, astrologen.