· 

Månadstecken: Stenbocken

Nu har turen kommit till nästa månadstecken, och denna gång får Stenbockarna äran att bli nedbrutna i bitar. Solen rör sig genom Stenbockens stjärnkostellation varje år mellan 20 dec -20 januari, vilket innebär att alla som är födda under den perioden, är födda med Solen i Stenbocken, och kan således titulera sig själva som Stenbockar!

 

Stenbocken är inte ett tecken som är alltför närvarande i mitt personliga horoskop, däremot styr detta tecken relationer i mitt horoskop, och jag har stött på en del Stenbockar genom livet.

 

Stenbockar tillhör jord-temperamentet, och är "down to earth", precis som Jungfruar och Oxar. Stenbockar är ett kardinalt tecken, vilket innebär att det är människor som ofta tar aktiva beslut och rör sig framåt på ett annat sätt än betydligt mer passiva tecken så som Jungfruar och Oxar. Stenbockar räknas också till "manlig" energi, och är mer "assertive" än dito "kvinnliga" tecken så som Oxar och Jungfruar. Med manlig och kvinnlig menar jag egentligen passiv och agressiv energi. Stenbockar är mer agressiva än andra jord-tecken i gänget. Däremot är Stenbockar också introverter, och man ser dem mycket sällan i centrum i något sammanhang.

 

Människor som har ett "jord"-temperament är verklighets-människor. Det är inga drömmare, talare eller visionärer. Det är materiella människor som är intresserade av den verkliga verkligheten som går att ta på och bevisa, som går att förändra och forma. Dem är ofta uppe i vardagliga bestyr så som jobb, planering, pengar-frågor, och allt det som rör det praktiska, så som köp av möbler eller fastigheter. På sin fritid hittar du sällan Stenbocken i soffan eller i sängen, Stenbocken är alltid i arbete på något vis. Det är seriösta och pålitliga individer. Deras största tillgång är att man kan lita på dem. Det som har sagts ska göras, kommer att göras. Det är personer som sällan är sena, som förstår och värderar sin och andras tid och arbete. Dem är alltid ute i god tid, har stenkoll på allt runtomkring sig och i synnerhet stenkoll på allt vad planering heter. Om du frågar en Stenbock om något kommer du väldigt sällan få svaret "jag vet inte". Stenbockar vet, för att Stenbockar är mycket välförberedda.

 

Det är ambitiösa och otroligt tålmodiga individer, som kan sakta men alltid väldigt säkert, röra sig mot sina mål. Stenbockar ger aldrig upp, precis som de aldrig tar för lätt på saker.  

 

Stenbockar är en otrolig tillgång på alla arbetsplatser, är plikttrogna, jobbar hårdare och mer än andra. Har noga koll på allting som rör deras arbete och har en god materiell förståelse som gör deras arbete mycket mer välutfört än andras. Stenbockar är väldigt arbetsorienterade och tar alltid ett stort ansvar på sig. Dem har ofta en grym disciplin och ställer också höga krav på andra människor.

 

Låter fint va? Vad vore då nackdelen med dessa fantasiska människor?

 

Det finns en del, precis som med alla tecken i Zodiaken.

 

Att säga att Stenbockar inte är konservativa och trogna traditioner och principer vore att ljuga. Det är egentligen det som man kalla för "bakåtsträvande", då Stenbockar alltid gör allting på samma sätt. Det är inga innovationsmaskiner eller idésprutor, tvärtom är det personer som istället tycker att det som har funkat tidigare inte behöver ändras på, och som kan utveckla andras idéer. Eftersom de är så traditionds och trygghetsbundna är det också tacksamt att vara i en relation med en Stenbock. Precis som alla jordtecken (undantag Jungfru) så rör sällan jord-personer på sig i onödan från något som är välbekant och tryggt. Dvs, de avslutar mycket sällan relationer. Stenbockar går gärna den traditionella vägen med äktenskap, barn efter det och gör saker "så som man ska". Familjetraditioner sitter djupt i dessa mäninskor, så försök inte förändra deras vanor, det kommer inte att gå. Generellt sett har jord-människor mycket svårt att förändra sina vanor, det tar betydlgit längre tid för dem än för andra tecken.

 

Jo, eftersom Stenbockar också styrs av den hårda och kalla Saturnus, så är detta superallvarliga människor, som kan ibland snudda på att vara autistiskt lagda med deras iskalla logik. Lättsamheter, skämt, vitsighet och lattjo-stämning går rakt förbi en Stenbock. Det är ord och inga visor med dessa människor. I samtal fångar de upp alla typ av historier och skämt med en rationalitet och logik som kan förstöra vilken historia som helst.

 

Att se en Stenbock le är nästan en uppenbarelse, då det sker så sällan. Aldrig avslappande, aldrig chill, allt är alltid på allra största allvar. Det är vanligt att Stenbockar är pessimister och ser gärna på saker ur en synvinkel som förbehåller det allra värsta scenariot. Det kan vara rätt tungt att vara runtomkring Stenbocken som aldrig ser en ljusglimt, utan ser på allt som hårt arbete och tung tillvaro. Att ha en Stenbock till chef är både tacksamt och tufft. Allt du gör kommer att granskas på en nivå som är absurd, och varje gång kommer du inte bara höra att du gjort ett bra jobb, men också få frågan "hur kunde du har gjort det bättre?" "vad är nästa steg?". Stenbockar släpper aldrig, och är mycket auktoritära i alla sammahang, även på en parmiddag kommer Stenbocken att vara den som tar allt ansvar på sig, trots att dem är bortbjudna. 

 

Det är också människor som sällan uppvisar någon form av emotionalitet eller känslosamhet, och uppleva ofta som känslokalla. Att skaka fram känslor och "vad känner du egentligen?" ur en Stenbock är omöjligt, det är en helt ologisk fråga för dem. Stenbockar känner inte, dem förstår och resonerar sig fram. All form av information omvandlas till ett problem som behöver lösas, istället för att bara lyssna på informationen. Det pratas alltid jobb, planering, och allt det "tråkiga" i livet. Personer som har en mer lättsam attityd och gillar att prata om abstrakta saker och eventuella icke-verkliga scenarion, möts av tystnad och "sten-min" från Stenbocken. Samma sak om du försöker berätta en rolig historia, så kommer du aldrig får ett skratt tillbaka från Stenbocken, det du får är "jaha, du var så full att du inte minns hur du tog dig hem. Hur mycket drack du?", om du berättar om ett roligt fyllescenario. Försöker du berätta om ett roligt möte med någon, så blir responens "I vilket sammanhang träffades ni egentligen?", eller "hur kunde det ha blivit så?". Stenbocken drar sällan på smilbanden åt något.

 

Ganska stela, med en tyngd och svart humor tar sig Stenbockar sakta fram genom livet. Svåra att lära känna, svåra att komma inpå skinnet, kan Stenbockar vara en tyngd att bära, för många andra, som är betydligt lätsammare. Inte speciellt talrika, men istället eftertänksamma och tysta, så är Stenbockar lika mycket en tillgång som en last för sin omgivning. Om du tar och uppskattar Stenbocken för vad den är, så får du en tillförtlig, ansvarsfull och hjälpsam vän, förälder eller partner. Försök inte att förändra en Stenbock, det är omöjligt!

 

Stenbockar bör jobba med saker som inbegriper siffror, chefskap, fastigheter, industri och saker som går att ta på. Produkter. Stenbockar funkar finfint i alla auktoritära sammanhang och inom utbildningsväsendet eller kriminalvården. Stenbockar ska inte jobba med saker som kräver att man är innovativ och kommer på nya koncept. Till exempel PR-branschen är en utomordentligt dålig bransch för Stenbockar, tillsammans med alla typer av kreativa branscher där man behöver brain-storma. Däremot är Stenbockar talangfulla musiker eftersom dem är mycket bra på att bemästra instrument.

 

Stenbockar har ofta problem knän, leder och benbrott. Lider ofta av reumatism eller ryggproblem, och blir allt allvarligare med åldern. Det enda rådet jag kan ge till er som är Stenbockar, är att inte se så mörkt på livet! Det är inte så seriöst och allvarligt som man kan tycka sig tro. Livet är vad man gör det till, och Stenbockar bör göra det till en lite lättsammare och simplare grej!

 

Stenbockar väljer ofta och trivs i dova, mörka färger. Mörkblå, mörkgrönt, brunt, svart, mörktgrått, jordfärgat, etc.

 

Om du vill köpa ett smycke eller en ädelsten till Stenbocken, så välj smycken med stenar så om:

 

Rubin

Hematit

Obsidian

Malakit

 

Det är mineraler och stenar som hjälper Stenbocken med dens tunga energi.

 

Stenbockar går bra ihop med andra "ansvarsfulla" tecken så som Jungfruar, Oxar, Skorpioner, Kräftor till exempel.

 

Desto sämre funkar Stenbockar med till exempel Tvillingar, Vågar, Vattumän, Lejon och Vädurar.

 

Är du Stenbock eller har en i din närhet? Kommentera gärna hur du upplever dig själv eller din närmsta.

 

På återhörande!

 

Mvh, astrologen.