Prognos: vecka 51. God Jul!

En del förändringar på himlen har skett, som även till min frånvaro lett. Att ligga i feber och vara på resande fot är tungt, men nu är det när som lugnt.

 

Hälsningar från en ö i Atlanten!

 

Jag har varit under radarn sedan i förra veckan, till stor del för att jag har mest legat i sängen, ångrat att jag blivit sjuk och funderat på hur jag bäst ska få ihop det med en stundande resa. Nu börjar hoppets huvud lyfta och vädra lycka och en frisk tillvaro. 

 

Jag har haft en trevlig start på min resa, och har nu tagit mig tid till att titta till vad som sker på himlen. Och mycket har det skett!

 

Vi börjar med att gratulera alla Stenbockar som nu börjar fylla år, i drygt en månad framåt. Vad gäller astrologi, så har Solen alltså bytt tecken från eldiga och äventyrliga Skytten, och är numer hemma hos den allvarsamma, hårt disciplinerade och praktiska Stenbocken. Som lagt för att spendera tid hemma med att styra upp saker, planera nästa år, men också jobba. Stenbockars favoritsyssla är nämligen arbete i någon form. Är det så att man är ledig, så lägger man tid på att bygga upp saker hemma, mer än att sitta still. Vilket ju är rimligt med tanke på kommande festligheter.

 

Dock har ju Mars, handlingsplaneten, också bytt tecken nyligen. Mars är nu i Fiskarna, vilket leder oss till att agera på känslor. Vi lyssnar mer på vår magkänsla, vi är mer benägna att agera på medkänsla, medmänsklighet, fokusera på dem som behöver vår hjälp. Det här är en tid för att känna efter och ta ett steg bort från den vanliga, kapitalismens hamsterhjul. Med avsmak tittar vi på människor som vill tjäna pengar till vilket pris som helst, göra karriär och trampa på andra som har det mindre ställt. Det här är en strålande tid för engagera sig ideellt, hjälpa andra, både djur och människor. Många kan komma att få ett hemlöst djur, eller ingenting i julklapp. Nu är vi blödiga, och agerar därefter. Vi kan också komma att agera på våra fantasier och drömmar i en större utsträckning, utan att behöva planera och tänka efter rationellt alltför mycket. Bra, tycker jag!

 

Det är sammantaget en trevlig period att få vara ledig under, pyssla runt hemma med att fixa och dona, ta ett steg tillbaks från den vanliga stressen och jagandet av pengar, få filosofera litegrann. Och filosofera, det kommer vi göra mycket utav, just idag! Månen tar sig igenom Vågen 21-22 december, och vandrar därmed förbi Jupiter som redan är i Vågen. Vi kan komma att spendera dagen med att tänka på "det hela stora", världen, moraliska aspekter av mänskligheten, ondska och godhet. Lägligt med tanke på den här veckans händelser. Vi kan också spendera dagen med att pyssla om oss själva och vår fasad (utseendet). 

 

Notera att Merkurius har nu (sedan i måndags) gått retrograd vilket gör att vi slängs tillbaka tankemässigt till det som har varit aktuellt första halvan av december. Notera också hur flera saker har hänt i världen under måndagen och tisdagen, som har påverkat kommunikationen mellan ett flertal länder och ökat nyhets och informationsflödet. Min förutsägelse om det veckan innan, kan man läsa här:

 

"Det kan hända saker globalt som har att göra med resor och kommunikationsvägar, omfattande saker som påverkar alla. Merkurius rör sig mot sitt möte med Pluto, och det påverkar ofta hela Jorden, men också alla Stenbockar och Kräftor i första hand. Det kan vara problem vad gäller ALLA kommunikationssätt, både digitalt och analogt. Ni som ska ut och resa (och vi är många), var extra försiktiga kommande veckan. Sätt er inte i farliga situationer, då döden är närmare än annars. Den exakta aspekten står sig starkast under söndagen och måndagen, sedan börjar den avta lite smått."

 

Merkurius och Pluto-konjunktionen påverkar tydligen också sättet vi drömmer på, eller är det bara jag? 

 

I min astrologiska enfald har jag endast tagit i beaktan Månen tidigare när drömmarna har bettet sig märkligt, eftersom Månen styr det undermedvetna. Men Merkurius styr ju trots allt våra tankemönster, minnet, och allt som har med det mentala att göra, vilket ju är grunden för våra drömmar.

 

Jag har behövt möta mina värsta rädslor i mina drömmar senaste nätterna. Tydliga, otroligt verklighetstrogna drömmar som har utsatt mig för både kidnappning, sjukdomar och inte minst av allt: en flygkrasch!

 

Så rädd som jag har varit för att flyga de senaste åren har jag nästan blivit förvånad över att jag aldrig någonsin drömt mig till det hemska scenariot som jag är så rädd för, nämligen en flygkrasch i typ Atlanten. Men inatt skedde det, jag drömde mig igenom en fullskalig flygkrasch. Riktigt vidrigt. 

 

Eftersom dessa drömmar besökt mig sedan Måndags natt, när Merkurius nådde sin konjunktion med Pluto, så tar jag den aspekten i full beaktan vad gäller mardrömmar. Eftersom Pluto faktiskt gör exakt det, den ger oss en svängdörr till helvetet, döden, ondskan, vår personliga mardröm, och inte minst återfödelsen efter det. Glöm inte att Pluto styr Skorpionen. Jag har tidigare skrivit om Skorpionens symbolik här. Läsvärt för er som är Skorpioner eller är omgivna av dessa varelser. Pluto är döpt efter Hades (bild ovan), som ledde de döda till undervärlden.

 

Denna natt bör vara den sista då vi drömmer häftigt, då Merkurius rör sig nu bort från konjunktionen. 

 

Julen infaller just när Månen går in i Skorpionen, tillsammans med Mars i Fiskarna, kommer det verkligen blir en tid för eftertanke som rör sig långt bort från det personliga planet, och mycket runt hur man kan hjälpa andra som har det mindre bra, med fokus på elände i världen. Vi lever inte i en lycklig, stillsam tid just nu, och det kommer blir extra påtagligt under julledigheten.

 

Till dess, ta det lugnt!

 

God Jul, astrologen.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    nelson (Sunday, 12 April 2020 14:04)

    Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

    Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

    Han botade mig från en impotent man till en riktig man.