13 december 2016

Glad Lucia brukar man ju säga för att hedra och fira denna härliga dag, men jag tror att de flesta som känner till den Sakta Lucians historia, förmodligen inte hade öppnat upp med ordet "glad".

 

Det är egentligen rätt löjligt hur vi tror oss göra någonting "gott" genom att fira Lucians dag. Vi firar att en ung kvinna som svurit sin tro till en påhittad gubbe och lovat evig kyskhet, blev tilldelad ett öde på ett bordell, varpå hon senare plågsamt mördades när hon vägrade. Vet inte vad som är värst, att vi fortfarande har traditioner för att fira påhittade högtider för en påhittad Gud eller för att vi lever i total okunskap kring varför vi "firar" dessa.

 

Julen är ganska vidrig trots allt. Det är så man kräks när den ena julreklamen efter den andra rullar och uppmanar oss till att KÖPA saker för att i teorin fira något som ingen längre tror på.

 

Men mitt hat mot människosläktet kan vi diskutera en annan gång! :)

 

Jag har känt mig supersympatisk på sistone. Igår eftermiddag tog jag mig ton mot en av mina kunder, imorse skällde jag ut en stackars och mycket hjälpsam kvinna på Icas kundstjänst, och nu känner jag bara hur det osar missnöje, pessimism och irritation från mitt håll, forsar ut mot omvärlden i en svårdöljd, icke-sinande ström. Undrar vad det kan bero på. Till dess, en prognos.

 

För att trots allt försöka ger en bild av verkligheten idag, så vill jag göra en prognos för dagen. Luciadagen bär inte med någon överflödig glädje eller lycka om man säger så. Det är många "måsten" just nu, plikten väger tungt över en, men det är svårt att få något uträttat. Det finns mycket "ska" och "borde", men vi svävar runt i några sorts drömmar, tankar och fantasier. Alla ens handlingar finns hellre i tankarna än faktiskt blir gjorda. Det kommer till tanken, men stannar där.

 

Vi kan mötas av ganska tunga tankar kommande dagarna, omvälvande tankar som inte haft sin plats innan. Tankar som gör att vi måste omvärdera hela vår tillvaro, återfödas på nytt och förändra vår verklighet, helt plötsligt. Mycket kan komma att förändras i ens sinnestämmning kommande dagarna, och till och med veckorna. Det har att göra med Merkurius transit förbi Pluto. Detta hör inte till några ovanligheter, Merkurius gör sitt varv runt solen på betydligt mindre än ett år, och passerar således Pluto någon gång per år. Detta är ett tillfälle som tvingar oss till ett par jobbiga dagar mentalt, vi kan komma att besökas av tankar som plågar oss, men även styr oss till rätt beslut när det hela väl är över. Denna gång blir en ganska speciell period då Merkurius går retrograd under det exakta mötet med Pluto den 17e december 2016. En retrograd Merkurius betyder att man inte ska ta några större beslut under perioden den är retrograd. Dvs, inte skriva på några avtal, inte göra några större köp, och helt enkelt slutföra alla ekonomiska beslut innan den 17e december.

 

Utmaning så här i juletider, och utmanade kommer vi att bli. Utmanade mentalt, utmanade under de resor vi gör denna period, och utmanade kring vårt eget tankeläge. Det faktum att Merkurius är i retrogad-läge från den 17e gör att Merkurius håller sig i Stenbocken nästa hela januari ut. Det är en väldigt lång tid för en så pass liten planet att kanalisera en och samma energi. Vi kommer att vara väldigt fokuserade på det materiella runt om oss, under en lång period. Med det sagt, måste jag åter igen varna för att göra några större köp eller beslut kommande veckorna. Ta det lugnt, och avvakta med att köpa fastigheter, byta jobb eller vad det nu än kan vara. Det bästa botet för "jobbiga tankar" är att göra upp en plan för att lösa de! Så fort du besöks av mentalt utmanade ting, ta papper och penna eller någon planeringsapp, och gör upp en plan för hur den jobbiga situationer ska lösas. Det bör lätta på det hela.

 

Vad gäller närmsta dagarna så är vi igång och samtalar och tänker mycket fram till på torsdag ungefär. Håll ut!

 

Bästa förutsättningar just nu och mest fokus på sig har: Skyttar, Vattumän och Stenbockar.  

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    nelson (Sunday, 12 April 2020 14:05)

    Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

    Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

    Han botade mig från en impotent man till en riktig man.