Prognos: slutet på 2016.

Och så var december här, med lycka och förtret, vi med oss julkänslan bär.

 

Åretsgår mot sitt slut, vi kan bara hoppas på att det sista går med flyt.

 

2017 stundar, inför nyårsnatten med förväntan, vi blundar.

 

Blundar för alla problem vi har, allt det som tid och energi tar.

 

Ser fram emot ljuset och lugnet, att få sova igenom den mörka tiden på dygnet.

 

Riktigt där är vi dock inte än, faktiskt ganska långt ifrån, det spelar ingen roll hur vi mår, för nu årets sista klockor slår.

 

Jag har inte berättat det, men jag är ganska duktig på att rimma. Ord och språk överlag. Jag har turen att ha en stark Merkurius i mitt födelsehoroskop som ger mig möjlighet att leka runt med språk, uttryck, skriva lång utlägg utan att tycka att det är jobbigt, plöja igenom böcker på löpande band och krydda mitt språk på allehanda sätt. Alla som har en stark Merkurius i sin födelsekarta, (dvs att den till exempel befann sig i Tvillingarna, Jungfrun, Vågen eller Vattumannen när ni föddes), har denna gåva.

 

Men inte skall detta inlägg handla om det. Däremot om årets slut! Det är tämligen ofattbart, men riktigt raskt har vi lyckats komma in på den absoluta slutspurten för 2016. Ett händelserikt år som har gått snabbt. Och nu är det blott en tre veckor kvar innan vi vinkar av 2016 för alltid, till historiens och det förgångas diffusa värld.

 

Hur ser läget ut fram till dess då? Vad bör man fokusera på och hur klarar man av dessa enormt stressiga tre veckor? Vad bör man trycka på och vart är det bara att släppa taget. Hur kommer vi att må och vad kan vi förvänta oss?

 

Tittar man övergripande på planeter som rör sig lite långsammare än Månen som byter tecken varannan dag, så kan vi se följande saker:

 

  • Solen kommer att hålla sig i Skytten till årets slut, men den kommer att passera en konjunktion med Saturnus. Detta kommer att sätta en grymt stark disciplin på oss själva. Vi kan komma att samtidigt känna oss inlåsta, begränsade av sådant som måste göras, alla sysslor och alla planer kommer att kännas överväldigande och nära inpå, men samtidigt är det ett utmärkt tillfälle att disciplinera och strukturera upp allt det stroslagna som vi har lyckats planera in. För storslagna planer och drömmar har det inte varit ont om på senaste. Man kan ha tagit sig vatten överhuvudtaget, så kan det känns åtminstone, men här är ett umärkt tillfälle att sätta allt på sin plats. Denna möjlighet att "take it up a notch" vad gäller ens discplin, kommer att träda in den 9:e december och hålla i sig i ca 6 dagar, fram till den 15e december. Ta tillfället i akt att lägga fokus på era planer och strukturera upp dessa och er själva också. Träning kommer att vara ett bra inslag i ens vardag den veckan. Alla eldtecken: Skyttar, Lejon och Vädurar påverkas mest av detta.

 

  • Merkurius har precis bytt tecken till Stenbocken och kommer att finnas där tills årsskiftet. Det är ett bra steg på traven och är otroligt hjälpsamt vad gäller ovanstående. Stenbockar är kända för sin grymt utmanande disciplin och förmåga att så gott som jobba ihjäl sig, sin grymma struktur, sin kyla och tydlighet. Detta färgear nu av på sig planeten som styr våra tankemönster, resonemang, ordflödet, associationer och planeringsförmåga. Det innebär ett grymt bra tillfälle att få hjälp med att sortera ut planer vi har, på ett sätt som gör dessa genomförbara. Det hjälper att bli av med dåliga vanor, skala av det onödiga, sätta press på sig själv och gå in i mål med allt gjort och utfört. Tackar för det.

 

  • Venus gör nu sina sista grader i Stenbockens tecken och rör sig långsamt in i Vattumannen inom ett par dagars tid, där planeten kommer att stanna året ut. Vad gäller då relationer och kärleksfronten så kan vi börja bete oss lite mer originellt och ovanligt när det kommer till kärlek och andra människor som vi har en nära relation med. Man kanske plötsligt blir utfrågad på ovanlig dejt eller något oväntat eller plötsligt händer. Det är ett klart upplyft i det som har varit en ganska tråkig tid vad gäller relationer senaste veckorna. Vi har nog mest planerat och tittat på det praktiska i våra relationer. Nu blir det andra, lite roligare och oväntade bullar.

 

  • Mars kommer att sluta året i sitt slutskede i Vattumannens tecken. Med både Venus och Mars i Vattumannen kan vi förvänta oss oväntade handlingar och reaktioner från både män och kvinnor. Det är nästan lite som att den manliga halvan har snackat ihop sig med den kvinnliga halvan av befolkningen och vi är på samma våglängd vad gäller hur vi tar oss an varandra, vår omgivning och våra interpersonella relationer. Alla är lite, lite luriga.

 

  • Jupiter slutför också året där den står i Vågen idag. Det innebär fortsatt fokus på den moraliska och diplomatiska delen i ens sociala ansikte utåt. Vi är mer "rätt" än annars och försöker att uttrycka "rätt" typ av ideér. Vi är måna om att framstå som goda och socialt accepterade. Mycket av saker vi gör rent fysiskt har att göra med att förfina sig själv, göra sig själv snyggare helt enkelt. Mer attraktiva.

 

Detta är övergripande för hur planetenergierna ter sig året ut. Sammanfattningsvis kommer vi ha väldigt goda utsikter att ro in året i mål innan julledigheterna. Planeterna ligger rätt stjärnkonstellationer för att vi ska få en extra push till att göra det, och inte behöva slita och kämpa alltför mycket utan resultat.

 

Vad gäller kommande dagar, så kan vi konstatera att Måndagen, idag, är mycket lämplig för att koppla intuition till handling. Det innebär, det som känns rätt, ska också mynna ut i en handling! Känsla och handling (Måne och Mars) är tätt, tätt ihop, vilket öppnar upp för att dels göra mer, men också göra det som känns rätt och inte tveka. Månen är en växande sådan, så gör, gör, gör, gör, och åter gör. Lämna ingen tid åt slöande och framskjutande, reflektion eller tankar. GÖR BARA. :)

 

Tisdag och onsdag blir lite mjukare och "drömmigare", eftersom Månen ger sig in Fiskarna och huserar där tisdag och onsdag. Vi är dock riktigt starka mentalt, ingen tid för tvek, funderingar eller osäkerhet. Det tillåter inte en stensäker Stenbock-Merkurius. Därför håller sig våra känslor på sitt håll och influerar inte tankarna alltför mycket. Handling och tanke hänger fint ihop kommande dagarna, så återigen gör, gör och gör.

 

Ha en god vecka!