· 

Tvillingarna.

Gårdagens prognos kring ett upphöjt tempo, mycket samtal och fokus på ord grundar sig i att vår närmsta himlakropp, Månen, passerar Tvillingarnas stjärnkonstellation. När man tittar upp på stjärnhimlen så är det en av de intressantare stjärnkonstellation att kika på, då man tydligen ser två "streckgubbar" som ser ut som att dem håller hand. Den urskiljer sig rätt bra från resten av himlen. Pollux och Castor är de två stjärnorna som lyser starkast i stjärnbilden, och både figurerna kommer fårn mytologin, precis som med alla stjärnkonstellationer. :) Pollux är en av de starkast lysande stjärnorna som vi kan se från Jorden.

 

Idag tänkte jag gå in på mer detalj kring Tvillingarnas tecken och dess egenskaper. Är det så att man är född någon gång i Juni är man med all sannolikhet född i Tvillingarnas tecken (som Trump till exempel), då Solen passerar det tecknet varje år i just juni. Med det sagt, så kan man även ha andra planeter i det tecknet, även om man är född under annan tid på året.

 

Om du vill veta om just du har någon influens av Tvillingarna i ditt horoskop, så kan du antigen se ditt eget horoskop här, eller kommentera med ditt födelsedatum i kommentarsfältet, så tittar jag på det åt dig (horoskop kan vara svårt att tyda om man inte är van).

 

Har man influenser från Tvillingarna i sitt horoskop så sitter man på en del specifika egenskaper (som med alla tecken). Jag har fått turen att känna till just den tecknet väldigt väl, då jag själv har fått uppleva alla fördelar och nackdelar, iom min egen Måne som är i Tvillingarna :)

 

Tvillingarna tillhör kategoin lufttecken, där även Vågen och Vattumannen har sin plats. Alla lufttecken är väldigt mentala, man resonerar sig fram till saker, snarare än känner sig fram till exempel. Man är ofta väldigt kommunikabel, kommer på ideér, gillar att samtala och är en god lyssnare.

 

Tvillingarna är absolut starkast på den fronten. Många klassiska definitoner som man kan läsa i olika tidningar och böcker, lyfter fram Tvillingarna som ett tecken som har svårt att bestämma sig för något och är tudelat. Riktigt så är det inte skulle jag säga, det är snarare Vågen som inte kan bestämma sig för något, om man nu ska raljera.

 

Att han någon planet i Tvillingarna innebär ofta, på den goda sidan, att man är väldigt påläst och snappar upp allt i omgivningen väldigt snabbt, utan någon ansträngning. Man är som en antenn för all information som man möts av i vardagen, allt noteras och placeras i diverse fack, för att sedan kunna användas i vidare samtal. Tvillingarna är den personen som kommer med random fakta som ingen annan känner till och som kan svara på majoriteten av frågorna i frågesporter. Tvillingarna är som en informationstransistor, de leder information från en plats till en annan, främst genom ord.

 

Människor med Tvillinginfluenser är ofta otroligt vältaliga och är duktiga på att använda ord, synonymer, måla upp scenarion väldigt bildligt, berätta olika historier och dra skämt. Tvillingarna är ofta glada och öppna människor som gärna dröjer sig kvar och pratar i lunchrummet, vid kaffemaskinen eller på andra platser. Att få dela med sig av sina tankar och känslor i ord är deras sätt att förstå sig själva på. Det kan räcka med att skriva ner allting på ett papper för att det ska kännas lättare. Men gärna måste det få berättas för andra. Tvillingarna är snabba som attans, ofta pratar dem snabbt, har snabb motorik och slanka, långa händer som är ständigt närvarande i deras samtal, väldigt tydlig och utrpäglad mimik. De skämtar och skrattar ofta och tar sällan saker superseriöst. Allt sker lite, lite snabbare i deras hjärna, än hos andra personer. Tvillingarna behöver frisk luft, ljus som kommer in i rummet, gärna öppna fönster och gillar ofta höjder och att få "överblicka" från en plats. Det är människor som skriver mycket, pratar mycket, läser mycket och följer alla nyheter, alla sociala händelser. Personer med mycket tvillingenergi i horoskopet kan ofta jobba som journalister, författare, kommunikatörer, informationshanterar eller i yrken där man har mycket samtal och människor i sitt vardagliga arbete. Det är personer som gärna sitter i telefon, svarar alltid på alla inkommande meddelanden och mejl, och gör det snabbt. För Tvillingen är ett uteblivet svar från någon, ett stort gränsöverskridande, då samtal är deras sätt att förstå världen på. Dem kommer alltid att ge ett svar på tilltal.

 

Vad sker på den "negativa" sidan av det här tecknet då?

 

I och med den väldigt starka förmågan att snappa upp saker och hög mental aktivitet så kan Tvillingar i större grad råka ut för mentala breakdowns, mentalt överarbete och mental utmattning. När man inte kan avskärma vilken information man tar in, något som Tvillingar omöjligt kan, så kan en också hitta sig själv i ett läge där man inte orkar ta in mer information, och behöver ofta "varva ner" mentalt genom att vara tyst, eller inte ta in någon mer information genom att slöexistera. Ens mentala förmåga är i ständigt varv. Det är personer som kan ha svårt att somna på kvällarna och hitta ro i att bara ta det lugnt. Det är något man måste anstränga sig för att klara av. Efter en dag med mycket samtal så kan Tvillingen ofta känna sig mentalt dränerad.

 

Tvillingar har också tyvärr ofta svårt att slutföra saker. Man läser sällan ut alla böcker man påbörjat, skriver aldrig färdigt den där novellen, är eld och lågor över något nytt, och missar sedan att följa upp. Det är en energi som ständigt suktar efter nytt och återvänder sällan till det som är gammalt, vilket kan skapa en del frustration hos andra, som menar på att Tvillingar är lättvidinga, oseriösa människor som hoppar från ett ämne till ett annat, och inte kan genomföra något. Med det sagt, är Tvillingar tyvärr sällan särskilt trogna varelser och tappar intresset snabbt för en person som inte stillar deras nyfikenhet längre. Det är otänkbart för en Tvilling att ha en partner som man inte kan ha intressanta och spännande samtal med. Man vill nämligen, ständigt diskutera allting. Om man inte pratar själv, så kommer en person som har Tvilling i sitt horoskop att uppehålla ett samtal i en oändlighet, vilket också ofta gör att man ser Tvillingarna som pratkvarnar som aldrig kommer till sin poäng, utan pratar för sakens skull.

 

Den avvägningen som Tvillingar ofta behöver göra är: är denna information värdefull för någon annan att ta del av? Annars är risken att man berättar saker för människor som är helt och fullkomligt ointressanta för dem, eftersom man endast följer sin inre impuls och vilja att överföra informationen vidare. Det kan vara tröttsamt för andra människor som inte har något intresse av den informationen. Som exempel kan vi ta min mamma (som också har Månen i Tvillingarna som mig, men lite mindre självinsikt). Hon kan berätta om saker som händer henne under dagen på en så detaljerad nivå att man hinner somna innan hon har berättat klart. Det är inte relevant att bilen som hon gick förbi på väg till jobbet var röd. Det är bara inte det och den informationen behövs inte, men Tvillingen kommer att berätta det ändå :)

 

En annan "negativ" aspekt är att Tvillingar sällan kan förkovra sig i ett specifikt ämne, utan vet lite om allting istället. När man börja fråga på djupet så försöker Tvillingen att värja sig med påhitt, för att denne inte vill framstå som okunnig, som ju är den största förolämpningen mot en Tvilling. Personen ser nämligen sig själv som ytterst påläst och kunnig. Tvillingar har ingen som helst moral vad gäller att ljuga, bre på och förvränga information för att dem ska se bättre ut i situationen. Det som kommer ut ur deras mun kan aldrig vara helt 100% säkert sant, utan det kan mycket väl vara en halvsanning. Det är nog sällan som Tvillingar ljuger rakt av, även om majoriteten av mytomaner är Tvillingar eller Skorpioner. Däremot att krydda sanningen eller förvränga det, det händer titt som tätt. Speciellt för att lyckas slingra sig ur något, använder Tvillingarna orden i dess fulla prakt, utan hänsyn till de facto sanning. Deras snabba tankar har ofta inget filter vad gäller att ta sig utåt i ordform, vilket gör att Tvillingar ofta kan uppfattas som lite korkade, trots att det är motsatsen.

 

Tvillingarna kommer väl överens med barn, då de själva är rätt barnsliga, gillar djur och är egentligen inga "nej"-sägare. Tackar glatt ja till allting, men kanske sedan glömmer bort att faktiskt utföra det man har lovat. Återigen är den praktiska sidan inte starkast hos Tvilling-människor. Allt är möjligt i teorin, men utförs inte alltid i praktiken. Tvillingar har en viktig funktion i det sociala samspelet med att ta in information och föra den vidare. Så om du har någon stor hemlighet, berätta den inte för en Tvilling :) Det finns nämligen ingen Tvilling som kan sitta på information utan att dela med sig utav den till åtminstone en person.

 

För Tvillingar är det viktigt att träna på:

 

- Struktur

- Mental avslappning, meditation, "rensande" av tankar.

- Prata och agera långsammare, i ett lugna tempo.

- Hålla sig till sanningen

- Ställa frågor, och faktiskt lyssna färdigt på svaret.

- Ha respekt för att andra människor inte kan tänka, prata och agera lika snabbt.

- Inte studsa upp och ner.

- Hålla kvar vid saker även om det inte är intresant längre.

- Slutföra det man påbörjat.

- Tänka innan man talar.

 

Självklart påverkas man av andra tecken och faktorer i sitt horoskop som på något sätt korrigerar och kompletterar ens Tvilling-energi. Men den är som den är, och det kommer man inte ifrån. Som med något i sitt horoskop!

 

Om du som läst detta vet att du har Tvilling-influenser i ditt horoskop eller känner någon Tvilling, kommentera gärna med vad du känner igen dig i, och vad som inte stämmer överens alls med dig.

 

På återhörande!

 

Mvh, astrologen.