Fullmåne, våld och Donald J Trump.

Vilken händelserik helg hör ni! 

 

Två knivmord i Sverige i lördagsnatt, och en jordbävning i NZ lördagnatt också. Det är nyheterna som har nått mig åtminstone. Det har säkert skett fler våldsamma saker under helgens gång, vilket återigen säkrar mig om att man ska ta det ytterst lugnt när Månen passerar Väduren.

 

Men idag ska det handla om något annat! Nämligen Donald Trump, som får sitt horoskop dissekerat av mig idag, till ära av den fullmåne som råder exakt just nu.

 

Nu är det lustigt nog så att Donald Trump, född den 14 juni 1946, kl 10.54 i New York, också föddes under exakt fullmåne. En exakt fullmåne varar i ungefär 5 timmar, så det är hyfsat svårt att pricka in att bli född exakt då. Sen kan man ju så klart pricka in en födelse i anslutning till en fullmåne. Men icke Trump, han föddes precis vid exakt fullmåne. En exakt fullmåne innebär att himlakropparna Sol och Måne står exakt mitt emot varandra, med Jorden emellan. När detta sker, och framför allt när man har denna aspekt i sitt horoskop, så uppstår en konflikt mellan ens identitet, det medvetna, och känsloliv och önskan/omedvetna. Vårt undermedvetna, vårt det om man så vill, är en ganska invecklad sak, som pockar på oss på olika sätt och begär trygghet genom allehanda saker, stör oss med mardrömmar på nätterna och skickar impulser till oss som vi inte var medvetna om. Det gör också att vi alldeles spontant reagerar på vår omgivning utan att kunna styra hur det påverkar vårt känsloliv. Även om vi är otroligt medvetna så är det bara en reaktion på att ha lyckats hantera det omedvetna ut mot andra.

 

När vår upplevelse av den personen vi är (vårt jag) och vår medvetna approach "bråkar" med vårt otrygga barn som är vårt undermedvetet, vårt det, så skapar det en rejäl oharmoni i både vardag och vår upplevelse av oss själva. Vi gör en sak, men vill en annan. För att känns oss trygga så söker vi oss till en typ av handling, men mår sedan dåligt för att vi har gjort den. Personer med denna typ av "personlighetsklyvning" kan ofta gå från en ytterlighet till en annan, och te sig osammanhängande i andra ögon. Lite Jekyll and Hyde över det hela.

 

I Trumps fall så gick Solen genom Tvillingarna när han föddes, vilket ger honom en nyfikenhet, en vältalighet och förmåga att besvara varje kommentar och slänga runt med en massa kunskap, snabbt reagera, snappa upp saker och vara allmänt pratglad och rolig att hänga med. Japp :) Han upplever förmodligen sig själv som en ganska vitsig och snabbtänkt person som sitter på en del kunskap. 

 

Hans undermedvetna, Månen, står dock på andra sidan av Zodiaken, i Skyttens tecken, exakt mitt emot Tvillingarna. Som tur är just dessa tecken hyfsat lika varandra energimässigt, till skillnad från andra oppositionstecken. Donald Trumps trygghet ligger i en Skytt-Måne, vilket innebär att han behöver mycket rörelse, att få vara auktoritär, visionär och i ständig rörelse. Det är egentligen en bra placering för någon som är i ledande position, men dissonansen i det här fallet ligger i en splittrad personlighet som har svårt till att hitta inre harmoni och stråla ut den.

 

Hur är Trumps sätt att resonera på då?

 

Vi tittar direkt på Merkurius och dess placering. Merkurius har tyvärr inte den bästa placeringen i horoskopet. Dels så hittar vi den i Kräftans tecken, ett emotionellt och subjektivt sätt att resonera på. Där hade vi dock inte haft några andra val då Clinton har en Merkurius i Skorpionen, båda hade alltså resonerat hjärtligt och subjektivt. Problemet med Kräftan, där även Trumps Venus befinner sig är att den ofta tar illa upp. Hela världen är en förolämpning mot Kräftan. Och att bli så lättstött i Trump situation kan vara ganska farligt. Speciellt i detta fall, då Merkurius har en otrevlig kvadrat från Neptunus som har en tendens att skapa falska fantasier, drömmar och "skymma för" verkligheten. Detta kan innebära i praktiken att Trump tänker och säger saker som inte går att genomföra i verkligheten. Och tur är väl det i många fall. :)

 

Vi tittar på det som oroa mig mest (förutom att han är född under fullmåne), och det är Trumps Mars (handlingsförmåga och sätt att hantera konflikter på) och Ascendenten, den stigande punkten vid tidpunkten man föds. Nu råkar det vara så att i Trumps fall så steg Mars över horisonten den tidpunkten han föddes. Mars var samtidigt placerad i Lejonets tecken, vilket är generellt sett är ett bra tecken för Mars. Alla eld-tecken är bra för Mars energi. Problemet är följande; en Lejon-Mars har mycket energi och kan genomföra mycket, MEN, dens funktion är att vara bäst och få så mycket strålkastarljus på sig som möjligt. Lejon-Mars står ofta på scen, är skådespelare eller komiker, idrottslärare eller andra "synliga" yrken. Det hade inte heller gjort någonting om det var så att det bara vara det, Trump får ju gott om strålkastarljus på sig iom sin presidentpost, står inför väldigt mycket publik och får vara den "viktigaste" personen. Hans ego åker fram och tillbaks i smör, rent guld och små kattungar. Han är nöjd. 

 

Problemet är bara att detta, alltså Mars i Lejonet, hamnar också på hans Ascendent, alltså hans första reaktion mot omvärlden, och sättet andra upplever honom på. Förmodligen upplevs han dels som en teaterapa, dels en man med ett stort ego och en lika stor självsäkerhet. Donald Trump kommer alltid att söka sig till situationer där han får glänsa, där han får allt cred, där han är den som lyckats med något och får uppmärksamhet för det. Det kan handla om stor egoism i detta fall, med mycket respekt som står på spel. Kanske inte den bästa kombon för någon som ska se till andras bästa än sitt eget. Han är dock samtidigt frikostig och härlig att vara omkring.

 

Vi vandrar vidare till en ännu en svår position, nämligen planeten Venus som står inklämd med Saturnus i närheten. Detta bidrar oftast till att man är "känslostympad" och kall. Saturnus stramar åt, skalar av, saktar ner (retarderar) och gör så att saker blir mer kalla och hårda. I detta fall kärlek och känslouttryck. Dock har detta duo hamnat i Kräftan, där Venus har övertaget och jag tror att det som har skett i det här fallet är att Trump är en mycket disciplinerad och duktig man på att hantera relationer i sin omgivning. Det märker man tydligt på hur han har lyckats att bygga en familj med fem barn och tre olika fruar, där alla är lika goda vänner och samlas på varandras högtidligheter.

 

Det finns onekligen problem i Trumps horoskop. Det största problemet kanske att han är så pass oharmonisk människa med en total avsaknad av jord i sitt horoskop! Han kommer ha svårt för att få saker gjorde och genomförda. Det har han nog alltid haft svårt för. Han är en sådan person som börjar på något men kan sällan få det slutfört. Han är mer av en visionär som vill synas och höras med just sina ideér. Det behöver absolut inte vara något dåligt, men man önskar ju att en president skulle kunna få ner alla planer och visioner i lite verklighet. Med lite tur så kanske den där muren inte blir av. :)

 

Sammanfattningsvis så är det otroligt banbrytande, ungefär lika banbrytande som att en kvinna skulle ha vunnit, att USA:s nästa president är född under exakt Fullmåne. Det är otroligt ovanligt och pekar på att det kommer att hända väldigt mycket motsägelsefulla saker under hans mandatperiod. Han är alltså något utav en flyktig, självupptagen, själv-centrerad, lättstött, oharmonisk och känslo-stympad man. Låter inget härlig va?

 

Det tyckte jag också. Det här är objektivt sett från min sida inte ett bra val av en person som ska bestämma saker åt en nation. Han kommer däremot att bli historisk, det är ett som är säkert.

 

Finns det några andra kända personer vars horoskop ni skulle vilja få analyserat av mig? Jag tänker typ Amy Winehouse eller Julian Assange för min egen del. Det hade varit roligt :) Kommentera vilken kändis karta som intresserar just dig.