11/9 2016

En otroligt märklig dag för hela världen. Det är stor tragik och sorg i många delar av jordklotet, trots att detta borde vara ett lyckosamt event, när USA har fått sin nästa president. 2016 kommer att vara ett av de mest historiska åren under vår tidsålder.

 

Jag tänkte göra mitt jobb och kommentera valdagen ur ett astrologiskt perspektiv, utan att lägga större personlig värdering i resultatet. Jag har lagt en karta för när valet avgjordes (nyheten nådde alla) 09.00 GMT +1. Det blir ungefär vid samma tidpunkt då alla röster räknades i USA och resultaten blev tydligt.

 

Det är ingen härlig karta över stjärnhimlen vi ser.

 

Mellan 5-6 imorse (svensk tid, och 23-00 i USA) gjorde Mars sin transaktion till Vattumannen. Att Mars gjorde den transaktionen då gjorde det tydligt att det är manlig energi som kommer att stå för alla stora förändringar och handlingar framöver. Just denna typ av energi öppnar upp för en ny, okänd tid men framför allt för oberäknelighet och labilitet. Vattumän är kända för att vara så originella och verklighetsfrånvända som det bara går, utan att ta andra i beaktan. Deras strävan att få sticka ut som visionärer och kategoriseras som "originella" styr deras verklighet. De lever därmed sällan i den riktiga verkligheten utan skapar absurda världar som ibland leder till genombrott och utveckling, men många gånger ter sig bara totalt oproduktiva och märkliga.

 

Detta innebär att handlingarna som vi kan vänta från USA:s president inte kommer följa någon konvention eller vara rimliga på något vis, utan bryta alla spärrar och förvåna alla runt omkring. Ingenting blir sig likt eller som det var förut. Planeten har dessutom inga harmoniska eller betryggande aspekter från andra himmelaktörer, utan agerar helt ensamt i sin gränslöshet att få vara annorlunda. Visionen är stor och grundar sig i att bryta alla konventionaliteter. Det kan på en bra nivå innebära en snabb utveckling av en innovativ framtid, och men på en dålig innebära att ingenting kommer att vara sig likt och att vi kommer stå fortsatt chockade för varje år som går. Resten av planeterna står i vattentecken, speciellt Månen som äntrade Fiskarna i natt och ställde sig i närheten av Neptunus och ödesnoderna.

 

Månen är som bekant våra spontana, undermedvetna reaktioner och känslor. I Fiskarna och tillsammans med Neptunus hamnar dessa i en dis av falska fantasier, förhoppningar och verklighetsfrånvända förnimmelser. Detta innebär på ren svenska att vi är oförmögna till att skapa oss en riktig bild av situationen och inte kan lita på vår intuition som är ur spel med Neptunus i hälarna. Att detta sker med ödesnoderna i närheten innebär att det hela påverkar vårt liv och vår väg i livet i den allra största utsträckningen. Vi kan ha gjort ett felval som för alltid förändrar det som skulle ha skett, vårt öde.

 

Både Solen (vår identitet och rationalitet) och Merkurius (resonemang, tankesätt) står i subjektiva, hämndlystna och ondskefulla Skorpionen. Mångas val kan ha grundat sig på tankar så som ”nu jävlar ska dem få se” och rent hat och hämnd. Återigen har vi inte tagit några rationella och riktiga beslut, utan har virat oss i känslor och falska ideér som bejakar våra egna önskningar som inte är av den goda sorten just nu. Vi har till stor del agerat i affekt och själviskhet. Och kommer att fortsätta så ett tag till. Detta kan ha bidragit till en av de större misstagen under vår (ett par generationer) tid på jorden.

 

För att spä på detta så står en ganska stark Jupiter i en kvadratur till en stark Pluto som påverkar hela civilisationer och globalt sett styr mänskligheten som en stor massa. Att då få en svår aspekt från ”lycko”-planeten är tufft. Speciellt då Jupiter just nu agerar mänsklighetens domare. Enskilda individer har tagit på sig rollen att agera godtyckliga moralpoliser åt hela civilisationen. Detta bidrar inte med något gott i en kvadratur. Tuffa utmaningar är att vänta för varenda en av oss.

 

Det här är en rejält dålig tidpunkt för så storskaliga val. Till stor del för att ingen har lyckats göra det på ett rationellt och objektivt sätt. Alla har låtit sina innersta demoner styra sina tankar och val, i en falsk förhoppning om verklighetsfrånvända fantasier.

 

Välkommen Donald Trump till rollen som världens mäktigaste man!

 

Det gjorde vi bra.

 

Vi har ett par dagar framför oss av svävande i sorg, förhoppningar, fantasier, medkänsla, drömmar och avgrund. Vidare kommer ytterliga ett par dagar av aktiva strider två läger emellan. Alla står på varsin sida och när den första chocken har lagt sig, kommer vi att inte sky några ord eller handlingar för att stå på vår ståndpunkt. Det kommer att stabilisera sig något och blir mer lugnt i början av nästa vecka. Men helgen kan komma att bli både hetsig och våldsam, så ta det lugnt med era åsikter och reaktioner.

 

Hårda tider är att vänta globalt fram till 2020. Det kommer jag att beskriva mer detaljerat längre fram.

 

Ha en härlig dag!

 

 

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Dennis | Lattefarsor.se (Thursday, 10 November 2016 12:13)

  Åh vad bra och välskrivet inlägg.
  Lägger till bloggen som daglig favorit.

 • #2

  Alexandra Alvis (Friday, 11 November 2016 12:05)

  Tack, vad roligt att höra Dennis!

  Försöker verkligen att leverera astrologiska termer på förståelig nivå. Säg gärna till om något verkar diffust!

  Mvh, astrologen.

 • #3

  nelson (Sunday, 12 April 2020 14:09)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.