Skorpionens tyngd och välkommen november!

Vi säger farväl till vackra oktober och njutningsfyllda Vågen för denna säsong. Den har tyvärr inte varit så strålande här i Stockholm vad gäller vädret. Vi har fått ta del av 0,6 timmar sol mellan 1-23 oktober. 

 

Och bättre kommer det knappast att bli :) Nu är vi här, i startgroparna av årets tyngsta och mörkaste period. 

 

Är det inte januari och februari som är tyngst då, undrar ni. Svaret är nej. Just nu har vi fortfarande minnet av ljusa sommarkvällar nära, klockan har precis ställts om och bidragit till att mörkret faller redan vid 16.00. Vi har precis landat i att vi har den värsta perioden framför oss. Mörker, kyla, nedstämdhet, brist på D-vitamin, bleka ansikten och trötta morgnar, Julhetsen, hetsen på flygplatserna på annandagen och ytterligare fyra månader av livlöshet och svaga solstrålar, om dessa nu kommer fram. Kala träd och snett snöblandat regn under luvorna. 

 

Målande, right? Nu måste vi stålsätta oss inför en dryg månad av tunga insikter och svårmodiga känslostormar. Söndagskvällen kom med en nymåne i Skorpionen, då Sol och Måne möttes i samma tecken och kick-startade en ny månad och en ny cykel i och med det. Denna gång färgat av Skorpionens energi.

 

Den dystra sinnesstämningen, och lätta antydan till depression, kommer faktiskt från ett helt gäng planeter i Skorpionen detta år. Sol, Merkurius och Måne är för närvarande ett par av himlakropparna som rör sig genom Skorpionen stjärnkonstellation. Inte bara mörker och kyla bidrar till det tunga humöret. Oj vad lätt det är för oss att ta illa upp, bli ledsna och tungsinta. Hämndlystna, irriterade och missförstådda rusar vi runt i våra, just nu, väldigt prestationsorienterade och upptagna liv. 

 

Mars i Stenbocken fortsätter kräva att vi stångar oss blodiga för att visa resultat, överprestera och jobba mer än vanligt. Vi SKA nå dem där höjderna, till vilket pris som helst. Ambitionerna är skyhöga, samtidigt som vi inte beter oss på det mest rimliga sätt. Många kan sitta hemma på kvällarna och fundera på vart den nedstämda känslan kommer ifrån. Vi är inte så bra på att uttrycka kärlek till vår omgivning nu heller, vi skär av det emotionella ut mot andra, och tittar in i oss själva på gott och ont. Mycket dolt kan komma upp till ytan, finansproblem kan bli tydliga just nu bland annat. Samtidigt kan många få detta som tillfälle att "starta om", ta upp sådant som man tidigare lämnat därhän som nu plågsamt pockar på vår uppmärksamhet. Det finns liksom inget lugn att finna någonstans, utan mycket av vårt tillstånd känns som ett öppet sår. Man är tvungen att möta sina mörka sidor som man tidigare tryckt undan bakom glädjefyllda tillställningar och roliga aktiviteter. Skorpionen låter en aldrig komma undan. Det öppna såret måste tittas till och omhändertas.

 

Som tur är denna parad av planeter som vandrar genom Skorpionen, för tillfället välaspekterade från sina grannar i solsystemet, vilket gör att alla dessa mörka tankar och onda emotioner som flyter på och tvingar sig på en, är egentligen till det bättre. Att vi måste möta våra demoner nu, gör att vi kommer ut starkare på andra sidan. Så är det långt ifrån alltid.

 

Den här månaden, med start igår och fram till den 29e november, ÄR en bra måndag att se över, dels sina finanser och frågor som rör ekonomin, men också saker och tankar som inte riktigt vill lämna en ifred och nästlar sig in i medvetandet, fastän man tidigare lyckats förtränga dem. Är den en röst som inte låter dig sova för att du spenderar för mycket tid med att titta på sociala medier? Läser för lite? Äter för mycket? Sover för lite? Saknar struktur? Vågar ingenting? Är du ledsen på kvällarna och nedstämd om dagarna?

 

Pin-pointa den tanken som får dig att må så. Det är den du ska åt. Det är meningen att du ska plågas av den just nu. Det är Skorpionens funktion. Att få saker att flyta upp till ytan, hur långt ner dessa än är. Det är lätt att vara destruktiv just nu, men försök istället att vara konstruktiv, och den här perioden blir gynnsam.

 

Känn efter vad du behöver göra för att må bra och somna med gott samvete. Just känn efter. Där det gör ont, där har du hamnat rätt. Många av våra drömmar, förglömda eller icke, kommer upp till ytan nu. Sådant vi velat ha och den verkligheten vi ser framför oss gör sig påmind. Vi kan fantisera mer än vanligt och bli ledsna över att fantasierna inte är verklighet. Bli ledsna över att vi är på en plats där vi inte vill vara just nu. Det blir extra tydligt under Skorpion-transiten, speciellt denna massiva. 

 

Denna något plågsamma självrannsakan kommer att pågå i mer eller mindre ett par veckor till, men riktigt så tungt som det har varit söndag och måndag, kommer det inte att bli. Månen rör trots allt vidare på sig, och äntrar Skyttens stjärntecken imorgon under eftermiddagen. Vi blir direkt mer rörliga, mindre ältande och tungsinta. Imorgon och onsdagskvällen är till exempel bra kvällar för träning och aktiv rörelse.

 

Vidare rör sig Månen mot en spännande konjunktion som huserar i Skytten just nu. Venus står tätt intill stränga Saturnus och får egentligen inte så mycket utlopp för sina sedvanliga charm och kärleksfullhet. Vi blir plötsligt stränga mot andra, tappar tålamodet och fokuserar inte alls på att visa uppskattning och förståelse. När Månen närmar sig denna härliga dynamik under onsdagen, kan i synnerhet kvinnor, blir riktigt jävla farliga och obehagliga att ha å göra med.

 

Men mer om det imorgon. :)

 

Håll till godo, och håll humöret uppe!

 

Mvh, astrologen.

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Ulrika (Monday, 07 November 2016 10:03)

    Stämmer så otroligt bra, verkligen funderat över om d är mörkret och om det brukar kännas såhär motigt i november? Men inser nu att det varit mer än så. Tack!