Tiden för stor förändring är här.

Det har visat sig att Stenbocks-Mars som sätter alla i hårt arbete, grym disciplin och noggrant planerad krigföring bland annat, har också haft sin inverkan på mig i allra högsta grad. Jag har inte bara tränat regelbundet i mer än tre veckor(vilket aldrig hänt tidigare)(sedan Mars gick in i Stenbocken) men har även varit överbelastad till tänderna på jobbet. Vilket är ungefär så mitt jobb ser ut för det mesta, och detta är vad som sker på individnivå när en stark Mars passerar and mäktig Pluto uppe i stjärnhimlen. 

 

Den redan starka Mars-energin förstärktes alltså för några dagar sen, när den hade kommit halvvägs igenom Stenbocken och håller nu på och passerar Pluto (exakt konjunktion för tillfället). Asteroiden Pluto styrs av stjärnskonstellationen Skorpionen till vardags, det är där den känner sig mest hemma med sin energi. Pluto (som blev upptäckt sist av våra stora himlakroppar i början på andra världskriget) är en något märklig himlakropp. Är det en planet? Är det slutet på solsystemet? Vad är det för något som är så mörkt och så långt bort att vi inte ens ser det egentligen, utan kan bara läsa av dess gravitation? Med tiden visade det sig att Pluto rör sig i ytterst långsamma och märkliga banor runt Solen som gör den nästintill omöjligt att förutsäga hur lång tid det tar för Pluto att slutföra sin bana. Det kan ta allt ifrån 180 till 350 år, beroende på hur den rör sig och den rör sig då inte i någon perfekt, tydlig cirkel eller oval som alla andra himlakroppar gör. Pluto är helt enkelt en jävligt oklar himlakropp för oss sett från Jorden och fick således stolt tillhöra Skorpionens, något liknande energityp. 

 

Med denna definition har Pluto kommit att inom astrologin bli känd för att hålla saker i det fördolda, utöva makt och trycka till, styra stora massor av människor (som kan bokstavligen trycka till en), civilisationer, döda och återuppliva, bryta ner gång på gång och skala av och visa sanningen. Pluto ger en tillgång till andra världar och oförklarliga "krafter" och situationer. På individnivå (i personliga horoskop), är dessa krafter alltså i förhållande till den planet som Pluto aspekterar i ens horoskop och i vilket stjärntecken det sker. För en Merkurius i ett vattentecken med starkt Pluto-inflytande (konjunktion till exempel) kan det nästan ge en förmåga hos individen att läsa tankar och ana saker som är osagda (vara duktig på att läsa av tyst kroppsspråk eller ana sig till vad folk egentligen menar). För en Venus i Skytten med starka Pluto aspekter kan det ge en förmåga att ta makt över kvinnosläktet i stort, utan att egentligen behöva göra så mycket, man kan kontrollera kvinnors känslor på ett naturligt sätt och gillar att utöva makt i relationer, där man även återföds och blir till en ny typ av individ varje gång. Pluto tillför en form av förstärkning som ger en tillgång till något som inte alla känner av eller känner till bl.a, men den utmanar även, töjer på gränser, omformaterar, ger en nystart genom död och elände och plågor. Det är en mystisk, krävande och mörk energi som vi ännu har svårt att exakt säga vad den gör.

 

Nu är alltså bl.a. vår handlingsförmåga påverkad av Pluto i Stenbocken. Jag gick ju igenom vad Mars energin innebär tidigare i bloggen, så jag går inte in i det alltför mycket. Mars är stark i Stenbocken och många kan nog känna sig nu nedtryckta under högar av arbete och rutiner, men vi lyckas trots det att utföra det disciplinerat och metodiskt, även om det ofta kan kännas på gränsen till att brista. Och det är lite det Pluto gör, och hade Pluto varit den planeten som är starkare än Mars i Stenbockens-tecken så hade det definitivt brustit. Många kan vilja ta kontroll över andra nu med hjälp av våld, sexualitet eller bara aktivt handlande. Det förvånar mig inte att det är just i detta nu (med start för några dagar sen) det sker stora förändringar i kriget i Irak. Framför allt gäller det övertagandet sedan länge IS-kontrollerade Mosul och stadens befrielse från förtryck, våld och ondska. Här finns alla Pluto/Mars-konjunktion i Stenbocken delar: noggrant planerande av krigföring (Mars i Stenbocken), metodiskt och strukturerat utförande (Mars i Stenbocken), död, våld, makt (Pluto), krig (Mars), och en nyfödelse på andra sidan (Pluto), där vi blir kvitt det onda gamla (IS) och fram växer en ny struktur.

 

Denna aspekt behöver inte innebära negativa handlingar och situationer på individnivå, utan man kan använda denna energi till att öka sin sexualitet och libido, träna mer och bygga muskler eller jobba mer än vanligt för att få se tydliga resultat. Fokusera på "marsiga" saker just nu, så kommer det att löna sig framåt. 

 

Mer konkret vad gäller komman dagarna, vilket jag ämnade att komma till från start. Vi har en Venus som har precis bytt tecken till eldiga Skytten, vilket innebär att våra relationer och vår approach till kärlek i stort kommer att bli mer flyktig och föränderlig, mer äventyrlig, mer plötslig och mer "igång". Vi tänder till helt enkelt. Vi kan komma att vilja att göra något stort, resa bort, vidga vyerna, komma loss på något sätt från det vardagliga. Resor just nu är ypperligt, speciellt tillsammans med sin partner.

 

Imorgon torsdag, fram till på kvällen, kommer dagen att fortsätta hålla en väldigt hög fart med mycket samtal och hög mental aktivitet. Mycket ny information kommer att fortsätta att strömma in i vårt sinne och vi kommer förmodligen avsluta dagen med en lätt huvudvärk från överaktivitet i hjärnbarken. Oroa er, helgen inleds med att ta det lugnt, mysa, älska och hålla sig hemma om det går med familj och barn.

 

Håll till godo!