Helgprognos 07-09 okt 2016

Det är en en ganska markant förändring som sker upp i solsystemet under natten till fredagen. Merkurius byter nämligen tecken efter att länge ha rört sig fram och tillbaka i Jungfrun. Merkurius blir nu den sista planeten att lämna Jungfru-tecknet tomt och får oss att i allt mindre utsträckning dröja oss kvar vid detaljer i allt vi gör, pyssla överdrivet hemma, fokusera på vardagen och vår hälsa samt kropp (varför försöker alla lära sig att stå på händerna?)

Vi slutar försöka förbättra och effektivisera allt runtomkring oss och börjar istället tänka i stora, omfattande termer som rör snarare filosofiska frågor, samhället, människorna, mer än vart ska det där skåpet stå och att garderoben borde sorteras.

 

Merkurius går alltså in i Vågen imorgon bitti, vilket innebär att hela tre planeter huserar i och förmedlar Vågens energi. Nu blir inte bara vår ambition och vilja att hitta balans i livet och våra relationer påtaglig, utan även våra tankar och resonemang kommer att kretsa kring vår sociala krets, oss själva, våra relationer, vårt utseende, olika tillställningar och det sköna och vackra i livet. Inte helt fel om ni frågar mig. :)

 

Mars är samtidigt i Stenbocken så alltför lite jobb kommer det inte att bli, utan vi nöter på, eller borde åtminstone göra det. Idag och under fredagen, fram till på kvällen, kommer Månen att fortsätta röra sig genom Skyttens konstellation. Det gör alla betydligt mer öppna, välvilligt inställda, det är livligare i grupper och alla är lite överallt kan man säga. Ingen står still särskilt länge på ett och samma ställe eller fastnar i samma göra. Fredagkvällen blir således ypperlig för allehanda evenemang. Det kommer att skrattas och pratas MYCKET imorgon. Det kommer överlag pratas betydligt mer från och med imorgon. Det kommer bli mindre kritik och seriositet, mindre snack om jobb och tråkigheter, mindre nötande om ett och samma ämne och att "jag måste gå till banken och sedan är det balkongen som ska rensas". Nu bryr sig ingen längre om det.

 

Vågen är ett lufttecken, ett mentalt sådan som gillar att utbyta idéer och samtala, därför kommer politik, filosofi, ekonomi och de stora frågorna diskuteras mer. Nu längtar vi efter att skapa relationer till andra genom samtal, och diskuterar gärna varandra och livet i stort.

 

Tänk vad fort tiden går, vi är redan i mitten på oktober. Ofattbart.

 

Ok, så lördagförmiddag framför allt, men hela lördagen egentligen, skulle jag råda er att få undan saker som behövs göras hemma eller i ert liv! Åk till Ikea och handla, sätt upp allt hemma. Den praktiska energin kommer vara på topp, då Månen passerar Mars i Stenbocken, och vi kommer metodiskt och på fullt allvar få undan berg av saker vi behövt göra, eller kunna bygga något vi vill. Sitt inte still på förmiddagen! Jag själv ska stå och sälja av skit på loppis, och vilken ypperlig dag för det jag har valt utan att veta om det. :)

 

Försök att ägna lördagen åt att göra, planera, bygga, utföra praktiska saker och göra det som behövs för att ni ska nå era mål. Hela lördagen och söndagen kommer egentligen bli en struggle mellan förhöjd emotionalitet och tryck på andras och egna känslor, och sedan en förskjutning av den helt och hållet. Vi kommer att leta eller försöka få fram känslor som finns. Det är ingen särskild romantisk eller skön helg och mycket av den kommer att försvinna i sysslor, vilket inte behöver vara något dåligt. Lördagskvällen kan blir rätt tung emotionellt, vi kan lätt hamna i konflikter för att vi brer på lite väl när vi säger det ena och det andra, vi kanske till och med kallas för lögnare och "double-faced" för att vi inte står fast vid det vi säger, utan byter lätt åsikt och pratar för abstrakt om saker och ting. Lördagkvällen kommer att slita oss itu mellan en vilja att gå ut, ha roligt och vilja vara bland andra människor, samt känna att vi egentligen inte känner för det utan vill gärna vara hemma, stänga ute andra ur vårt känsloliv och göra något som skänker oss nytta. I och med att det är lördag kommer många av oss dessvärre att vara ute och svira, vilken kan skapa en del dissonans och oharmoni i vårt interntillstånd. Jag har varnat er, lördag-natten blir tung.

 

Man kan sammanfatta det med att vi kommer tro att vi kommer njuta och må bra av att gå ut och ha roligt eller umgås med andra, men det kommer att bli helt tvärtom när vi väl gör det. Vi kommer inte få ut någon personlig vinst eller tillfredsställelse ur situationen. Eller om vi stannar hemma och tar det lugnt så kommer vi känna ett tryck på oss att "jag kanske borde ha gått ut ändå, det hade ju varit roligt, varför sitter jag här och är en sådan tråkmåns, det vill jag inte vara". Svårt att vinna mot en Sol-Måne kvadratur :) Jag vet det, jag har en sådan i mitt eget horoskop. Vilja och känsla drar åt var sitt håll och man känner ständigt att man gör fel vad man än väljer. Lite Jekyll-Hyde tycker jag. Lördagskvällen kan blir rätt tung på det personliga, inre planet, helt enkelt. Det gäller framför allt sen Lördag och Söndag-natt, då alla är som fullast. :)

 

Vi kommer inte att vakna fulla av lycka och harmoni på söndagen, utan snarare ganska tilltufsade emotionellt. Vi kommer vara dränerande och trötta på oss själva. "Men vad ska jag göra för att må bra egentligen????". Vad är det här för tråkigt tillstånd?

 

Vänta är vad ni ska göra. Det försvinner mot natten mot Måndagen och Måndag ter sig att bli innovativ och spännande. 

 

Trevlig helg, och stå ut! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Anneli (Tuesday, 11 October 2016 13:04)

    Hur kom det säg att du blev intresserad astrologi? :)