· 

Mars.

Jag vet inte.

 

Jag har nog haft ett par lugna dagar, och hyfsat stabilt humör trots Skorpion-påslaget. Hoppas att kvinnor överlag inte mått alltför dåligt, och att ert humör har hållit sig i skick. Självklart påverkas Skorpioner mest av detta, men det påslaget är för dem naturligt och inget att bli chockad av. Andra som påverkas är resterande två vattentecken; Kräftan och Fiskarna, samt Oxar. Dessa har flutit runt i känslor mer än vanligt, och Oxarna kan ha känts mer ur balans än vanligt. 

 

Jag tänkte berätta lite om Mars för er ikväll. Mestadels för att Mars har precis bytt tecken från Skytten till Stenbocken, vilket är mitt mål att förklara tydligare, vad det innebär.

 

Mars är handlingens planet, impulsens, sexualitetens, egentligen våldets planet, från början. Mars är den romerska mytologins motsvarighet till Ares i den grekiska mytologin. Ares gjorde anspråk på krigets, ursinnets och det besinningslösa våldets nisch i den grekiska mytologin. Han spenderade majoriteten av sin tid med att delta i krig och döda andra människor på våldsamma sätt. Det sägs att han inte brydde sig om vilken sida han slogs på, han vill bara vinna och få utlopp för sin aggressivitet. Det sägs att han bäddade sin säng med huden från kropparna han hade ihjäl. Mys. :) Ares hade även en romans med den sköna Afrodite, som också är Venus.

 

Nu symboliserar inte Mars endast besinningslöst våld i någons personlighet, även om det är dit en astrologs blick dras när man tittar på mördares och våldsmäns horoskop (och där är det ofta en svårt aspekterad Mars som är central i kartan). Men hos en normal individ visar Mars snarare på ett spektra och förmåga av handlingskraft, vilja att vinna, konfliktapproach, förmågan att ta tag i och utföra saker (framför allt hur man gör det), men även sexualitet. Mars är egentligen den unga mannen, man-släktet i stort och alla människor av han-sort reagerar mer på den energin än kvinnosläktet gör, som snarare ter sig till Venus och Måne-energin. En Mars i en kvinnas horoskop symboliserar till viss del hennes handlingskraft och konfliktförmåga, men framför allt pekar den på vilken man hon bör välja för att hitta sin rätte.

 

Den råa manligheten har sedan historiens början karakteriserats av styrka, aggressivitet och sexualitet. Mars är testosteron-nivåerna, ens muskler, ens virilitet, och ens "manlighet" (ja, jag menar även ens kön). Som sagt är Mars-energin mycket mer framträdande hos män i stort, snarare än hos kvinnor. Denna råa energi blir färgad av varje stjärntecken som den hamnar i, i allas horoskop. Mars finner sig generellt sett bra i eld och vatten-tecken, för att dessa energier är extroverta, självständiga och pushar snarare ut energi än tar emot och processar, så som vatten och jord-tecken gör. Detta är i enlighet med Mars.

 

Mars trivs bäst i Vädurens och Skorpionens energi. Detta för att Väduren styrs av Mars. Det är den första stjärnkonstellationen i Zodiaken och dess egenskaper är allt vad Mars står för. Självständighet, en vilja att vinna oavsett det, ta inte någon annan i beaktan, rusa framåt, vara väldigt handlingskraftig och ta kommandot i alla lägen. En sann ledare, en riktigt man som man brukar säga. Ofta är "riktiga män" med Mars i Väduren involverade i det militära, är högt uppsatta chefer, idrottsmän eller utövar jobb av någon extrem sort där man måste övervinna hinder och ta stora, avgörande beslut. Kvinnor med Mars i Väduren tar kommandot i alla lägen också, även om det ter sig svårare för dem, och inte lika naturligt. Men har du sprungit på en kvinna med Mars i Väduren så kommer hon att styra och ställa. 

 

Mars räknas som att den står fördelaktigt, där den får lov att kanalisera sin energi lätt, i följande tecken: Vädur, Tvillingarna, Lejonet, Skorpionen, Skytten, Stenbocken och Vattumannen.

 

När denna aggressiva energi hamnar i till exempel Fiskarna eller Jungfrun så blir den väldigt dämpad. I Fiskarna kan den inte hitta någon väg att följa alls, då Fiskarna aldrig någonsin följer en konkret väg, utan existerar mer bara i tid och rum. Detta gör att Mars handlingskraft och tydliga riktning (tänk en general som galopperar på en häst längst fram i ett krig) blir så diffus i Fiskarnas tecken, att den egentligen inte gör något alls. Den går runt planlöst på slagfältet och tittar till alla skadade samt förundras över människor måste skada varandra. 

 

När Mars hamnar i Kräftan där den inte heller kommer till rätta, blir personen istället rädd och osäker på sin handlingskraft, och tenderar att ta beslut och utföra dessa i tysthet och hemlighet, eller inte alls. Dvs, i ett krig så skulle Mars-Kräftan rusa plötsligt fram ur buskarna och hugga någon i ryggen, efter många timmars övervägande. Den har koll och är inte mindre aggressiv än andra tecken, men den är mycket mer osäker på vilket steg som är rätt att ta, den riskerar inte sin trygghet och säkerhet, utan kommer vänta på det "rätta tillfället" i en evighet.

 

En Mars i Skorpionen dock (också vatten) mår så bra så. Skorpionen styrs till viss del av Mars. Skorpioner är otroligt sexuella varelser som egentligen inte har så långt till våld heller. Men här handlar det om mentalt och emotionellt våld, snarare än fysiskt. Skorpioner kan vara grymt manipulativa och smula ner dig och din personlighet till icke-existens med sina påstående som ter sig riktiga och faktiskt fullt sanna för dem själva. Problemet är att de ofta själva inte vet om hur manipulativa och sårande de kan vara. En Mars i Skorpionen agerar också i det tysta och den agerar väldigt sneaky, utan att man märker det ligger man där utfläkt på alla sätt och vis.

 

Om vi tittar på en annan position där Mars inte trivs alls, så är det i Oxen. Där kommer nämligen inte Mars-energin det minsta till användning. Oxarna är tjuren Ferdinand som vill lukta på sina blommor, sitta på sin äng, äga sina saker, och ta det allmänt lugnt och gött. Det går inte ihop med förhöjd aktivitet, planer som ska sättas i verket och utföras. Där går Mars i Oxen bet. Den tar det bekväma före det obekväma i alla lägen, vilket gör att den egentligen sällan utför något, utan planerar mer, men väljer alltid soffan framför gymmet. Den är däremot praktisk och grymt envis, vilket gör att den aldrig ger upp ett projekt den startat. 

 

Den sista positionen för Mars som jag tänkte ta upp är det tecknet som Mars går igenom just nu, där uppe på himlen. Nämligen Stenbocken. Mars mår riktigt bra i Stenbocken, eftersom Stenbockar är väldigt duktiga på att disciplinerat, stadigt och säkert utföra saker som de satt i planerna. Stenbocken klättrar långsamt men säkert uppför berget tills den står på toppen och har tagit sig dit han ville. Stenbockar är därför högst seriösa och tar allting på grymt stort allvar, det finns inget utrymme för skratt och lek! Då hinner man ju inte arbeta hårt! Något torra, autistiska och allvarsamma är det trots allt människor som lyckats med det dem har tagit sig för. Därför är handlingskraftiga Mars där som handen i handsken. Den arbetar långsamt men säkert, disciplinen gör att att man aldrig ger vika för sin plan och Mars-Stenbockar är människor som ALLTID håller de dem lovat. Det finns inte ett uns av lättvindighet i dessa individer, utan fullkomlig seriositet gentemot sin omgivning och sig själva.

 

Vad innebär det på en transit-nivå? När planeten Mars i dag går genom Stenbockens tecken?

 

Det är nu vi ska lägga i en extra växel i våra karriärer och projekt. Hårt arbete kommer löna sig. Just nu lägger vi en praktisk grund som vi sedan längre fram, kommer kunna stå på. Om vi tar byggandet av ett hus som exempel, så var Mars länge i Skytten innan den nyligen äntrade Stenbocken. I Skytten skapade vi ritningarna av huset och planerande hur det skulle byggas. I Skorpionens tecken innan Skytten, började vi känna på oss att vi nog ville bygga ett hus. Nu när Mars äntrat Stenbocken så ska vi alltså lägga grunden för detta hus. Vi ska praktiskt utföra saker som gör att vi sedan får avkastning på det om ett par månader. Dessa saker bör i fokus vara relationer med andra människor som finns och kommer in i ditt liv just nu. Men det är också ditt leverbröd och arbete. Bygg relationer med andra människor men se även till att göra praktiska saker på jobbet, och bygg dig själv! Det räcker inte med att planera, nu är det dags att implementera!

 

Med dessa ord önskar jag godnatt till er och en trevlig onsdag!