· 

Skorpioner.

Vilka är Skorpioner? Vad är speciellt med den stjärnkonstellationen? Vad kan vi förvänta oss av Skorpion-energi? Vad händer nu när Venus och Måne passerar Skorpionen kommande dagarna?

 

Jag tror att de flesta av oss har sprungit på en Skorpion under våra liv. Dessa magnetiska och förbryllande människor, som man tittar på ibland och tänker "ÄR DU PÅ RIKTIGT?!", samtidigt som dem leder ofta in på vägar som man aldrig hade korsat om det inte vore för deras sätt att hitta mystik och visa världen för en som ingen annan kan. 

 

Skorpioner är allt och ingenting, men mest är den energin och människor som bär på den energin, vår gateway mellan den reella verkligheten som vi förstår den och det fördolda som vi kan känna på oss, men inte förklara. I det fördolda kan inkluderas andra realiteter som vi inte når med våra ordinära sinnen, spiritualitet, i det fördolda inkluderas det undermedvetna, drömmar, döden, karma och sådant som egentligen inte går att förklara eller att ta på, men som många har nuddat vid på något vis. Kanske genom Skorpionerna. Det är ingen slump att Solen byter tecken från Vågen till Skorpionen veckan då vi firar Alla Helgona natt. Det är då vi tror att vi vår mest kontakt med våra döda. Och är det några som kan få kontakt med den andra världen så är det Skorpion. Det finns ett gäng förklaringar till varför det är just den stjärnkonstellation som har fått denna tydning, och det har dels att göra med dess placering på himlen och mytologi. Jag ska inte tråka ut er alltför mycket, men Hades i den grekiska mytologin var den som förde de döda till den undre världen i sin båt. Hades är den moderna Pluto, som också styr stjärnkonstellationen Skorpionen, tillsammans med Mars.

 

Skorpioner har en tendens att vara aggressiva i det fördolda, och agerar väldigt ofta på inte bara sina, men framför allt, på andras känslor. Det är ganska manipulativa individer om man ska vara krass. De trycker gärna på ömma punkter som dem har noterat under en längre tid, och tar fram det när man minst anar det. Skorpioner har också en tendens till att dra egna slutsatser baserat på sin starka, men trots allt något irrationella intuition. Dessa sanningar slänger dem gärna sedan på dig, och ser till att du förstår att det är SÅ du är. Skorpioner är nämligen väldigt säkra på sitt, dem känner ju varenda millimeter av världen och allt utanför den! Deras djupa insikt i verkligheten kan tyvärr även medverka vid att göra alltför snabba bedömningar av andras känsloliv och personlighet, utan att för den skull fråga. Skorpioner frågar nämligen inte, det behövs inte, dem vet redan. Och det är det som är problemet, deras sanning är inte alls sanning. 

 

Jag skriver faktiskt detta när Månen byter tecken från Vågen till Skorpionen. Det betyder att fram tills på onsdag så befinner sig på "kvinnoplaneterna", Månen och Venus, i just Skorpion. Det innebär att många av oss kommer att bete oss irrationellt, vi kommer lägga alltför mycket fokus vid våra känslor, bli något hämndlystna och motsträviga gentemot vår omgivning. Ta lätt illa upp av saker som vi annars inte hade tagit illa upp utav. Kvinnor speciellt kommer att dels ha lätt för att bli förkylda och bli utsatta för massa krämpor plötsligt, och även bete sig otroligt känslostarkt. Det är lätt att hamna i tårar, bråk, men även knyta djupa känslosamma band till varandra, känna in varandra på en nivå som inte annars är där. Fördjupa sig i ockulta saker, verkligen KÄNNA världen, känna det hemska och det bra. Mycket gammalt kommer komma ut till utan, sådant som var förr. Kanske tar era gamla kärleksförbindelser upp kontakt, kanske kommer den där låten på shuffle som betytt så mycket men som ni inte hört på länge. Men å andra sidan, hänge er :) Vad är vackrare än sårbarhet, känslor utan på kroppen och tallrikar som viner genom luften för att ni älskar så mycket?

 

Att inte förglömma så är Skorpion-energin otroligt långsint och har minne som en elefant, den kan ta dig till platser du aldrig varit på mentalt. Tänd ljus, släck elen, utforska vinden och skogen, och ligg mycket! Det är mina råd införa kommande dagar.

 

 

Mvh, astrologen.