1 oktober 2016.

Kunde inte låta bli att skriva något om den FÖRSTA oktober. Nu är hösten igång på allvar, och Vågens tecken har haft möjlighet att släppa lös sin vackra energi och visa oss det spektakulära i naturen i dess sista andningar för denna säsong. Detta kommer vi hela oktober att få njuta utav i from av färgglada löv, soliga höstdagar, pumpor, rotfrukter, svamp och ett sista skrik från det livet som sjuder under april-oktober i naturen. För om inte så långt fram kommer det att bli tyst, kalt och dämpat runt omkring oss i skogarna och parker. Livet kommer att stanna upp i ett ungefär ett halvår.

 

Tragiskt eller hur? Därför har många svårt för vintern, det är ju då vi får minst solljus och således minst liv i oss och runt omkring oss. Solens strålar är egentligen det som alla levande varelser strävar efter och upp till i första hand. Och nu är den sista perioden här som avrundar månader av sol och liv, nu är vi på allvar på igång mot vinterhalvåret, vilket kännetecknas när Solen lämnar Vågens tecken och rör sig in i den dystra Skorpionen, i slutet på oktober, då vi vrider bak klockan. Men än är den tiden inte här! 

 

Just nu kan vi fortsätta njuta av semi-varma solstrålar, av fallande löv och gröna gräsmattor. 

 

Just nu (framför allt denna helg) har vi en energi i världen som kan sammanfattas med fyra stjärnkonstellationer: Vågen, Skorpionen, Stenbocken och Jungfrun. Det är en ganska trevlig mix av emotionalitet, seriositet, rationalitet och diplomatik. Vi tenderar att hålla oss i en ganska fin balans mellan romantik, charmighet och allvarsamhet. Vi har utrymme för att hänge oss åt känslor i våra relationer, men är samtidigt inte gränslösa och resonerar friskt och tydligt. Inga ytterligheter förutom all form av konfliktundvikande och "sopande under mattan" som kan komma från vår sida. Det kan också vara utmanande att landa i beslut, vi är lite väl veliga just nu. 

 

Om man tittar på motsatsen till energier som råder nu, dvs den motsatta sidan av Zodiaken, och stjärnkonstellationer som inte är fyllda av planeter så är det framför allt Väduren som ekar tomt, mitt emot Vågen. Det betyder att alla typiska drag för Väduren är vad vi inte har lätt för att uttrycka just nu. Dessa är: självständighet, driv och det som på engelska kallas för "assertiveness",  att man bara gör helt enkelt, utan att tänka till innan. Det är inte fokus på bara oss själva som individer, utan mer på vår relation till människor runt om oss.

 

Festerna är just nu lite mer livade, folk skrattar mer, har roligare än annars, är mer öppna till varandra. Det förvånar inte mig heller att just denna helg blev så vacker vädermässigt, inget annat är rimlig när Vågen regerar.

 

Trevlig dag! 

 

 

 

 

 

Write a comment

Comments: 0