Tisdag 19e september 2016

Vet inte om jag kan motivera min frånvaro under helgen med något annat än Jupiter-transiten som låser in en väldigt stark aspekt i mitt horoskop. Nämligen "vill ha" och "njutnings" aspekten i min födelsekarta (trigon Mån-Venus sinsemellan). Den aspekten skapar ett naturligt flöde mellan mitt trygghetsbehov och bokstavligen roliga saker, vilket låser in mig i situationer där jag måste göra roliga saker för att känna mig tillfredsställd och trygg emotionellt. Roliga saker inbegriper som bekant knark, sprit, pengar och horor i de flesta fall, och min tappning är inte helt vitt skild från den skildringen. 

 

Det är olika för alla, beroende på vilka andra planeter som aspekterar ens måne, är också dessa

aktiviteter de som gör att man finner en tillfredsställelse och en trygghet i vardagen. Om det råkar vara Mars som skapar en vinkel till Månen som kategoriseras som en "positiv" typ av energi, så behöver man oftast jobba eller anstränga sig fysiskt, de facto utföra något, för att nå känslomässigt lugn och inre harmoni. När Merkurius skapar aspekter till Månen så måste man "skriva av sig", prata med någon eller få ut sina känslor i ord, för att nå grundläggande stabilitet.

 

För mig råkar känsla av trygghet och tillfredsställelse av "vill ha", vara att roa mig kungligt genom att vara social, gå på fester, dricka och äta gott, flörta med alla och lära känna nya människor. Min Våg-Venus hade gärna legat på en brits i solen, blivit matad vindruvor, söta drycker och tittat på nakna, dansande män. Typ. 

 

Denna grundaspekt i mitt horoskop har alltid gjort så att jag spontant valt sådant som är enkelt, roligt och festligt, framför andra saker som bör kräva min uppmärksamhet. Jag har enträget kämpat emot de senaste åren och tvingat mitt lättsamma jag till att ta saker på större allvar. Det går vanligtvis bra, men jag kan inte kämpa emot en transiterande Jupiter i Vågen som förstärker denna aspekt x 100. Jupiter i sig är en planet som bidrar med expansion och en förstärkande affekt, överväldigande energi (Jupiter är den största planeten i solsystemet och Zeus i grekisk mytologi, att inte förglömma). Det Jupiter rör blir större, magnifikare och med storslaget. "Too much" av den goda och inte alltid så goda varan, så att säga. Jupiter bidrar med optimism, men även med orealistisk förväntning, den ger luft och blåser upp det som finns kort sagt. Jupiter ÄR den stora lyckobringaren, men den bringar inte enbart tur. Den bringar möjligheter och öppningar, men likväl bidrar den till högfärdighet, en förhöjd tro om sig själv och sina förmågor och framför allt överdrift. Där Jupiter är i kartan, där kommer där överdrivas med råge, men även i det området i livet, kommer mest att komma tillbaka till en. Vill man se vart ens Jupiter är och vilka planeter den aspekterar i horoskopet, så kan man se det här.

 

Efter denna lilla avstickare, kan man kort och gott säga att jag har försummat mina skyldigheter. Gentemot er, och gentemot mitt sanna kall. :) Däremot har jag haft väldigt roligt, som vanligt ute i svängen, så jag tänker inte känna alltför mycket förvållan.

 

Om vi vänder oss till på pågående transiter, dvs planetrörelser idag (som ni kan se på bilden i början på inlägget), så har vi precis klarat oss igenom en fullmåne, vilket borde för många i helgen har bringat överdrivna fyllor, mycket fantasier, dålig sömn och livliga drömmar. Blandat med ett angeläget behov att rodda och styra upp saker på det praktiska planet. I lördag pratade eller skrek vi lite högre än vanligt, gick in i gräl och missförstånd lättare för att bevisa vår egen rätt, samt handlade med mindre eftertänksamhet. Söndagen har öppnat upp för att vara aktiv och inte ta det lugnt som man vanligtvis gör, det har varit en bra tid för att träna, röra på sig och ha en förhöjd aktivitet. 

 

Jag försöker lära mig att hålla mina resonemang kortare, så därför hoppar jag till morgondagens prognos, utan att gå in på måndagen alltför ingående, den är ju redan förbi. 

 

Månen är nu i sin fallande fas, efter att ha gjort en kraftfull opposition till Solen och på så sätt genererat en Fullmåne. Nu är det tid för reflektion av första halvan av månaden, det är tid för att dra ner tempot, känna efter vad som har varit och hur det har varit, samt vad man vill implementera och se hända vid nästa Nymåne, som kommer att göra sitt inträde om ca 10 dagar, dvs i slutet på september. Nymånen kommer att ske i Vågen, vilket innebär att vår nivå av diplomati, charmighet och längtan efter att skapa relationer kommer att skjuta i höjden.

 

Tisdagen, liksom Måndagen, fortsätter med en mysig och harmonisk Oxe-Måne, och en så kallad GRAND TRINE under förmiddagen. Den stora, lyckliga och härliga, aspektfigurationen i ett horoskop, när inte mindre än tre planeter står i samma element, dvs de jordliga tecken, i detta fall; Stenbocken, Jungfrun och Oxen. Involverade planeter i denna STORA TRIGONEN, som sprutar ur sig harmoni och positivt flöde, är imorgon, Merkurius (tal och mental förmåga), Pluto (makt och stora människomassor bl.a.) och då Månen (vardag, undermedvetet, spontan reaktion, vårt förhållningssätt till världen). Pluto, till följd, av sin enormt långsamma bana runt Jorden, har stått i Stenbockens tecken sedan 2008 och kommer att fortsätta färdas genom Stenbocken till 2023, så där behöver vi inte hålla andan och vänta på några förändringar. Men den bidrar till att skapa en stor härlig triangel av positiv energi, tillsammans med Merkurius och Måne. Se alltså bilden i början av inlägget för att förstå vad jag menar.

 

Vi är då gärna mer "jordliga" än annars, fokuserar på vår fysiska omgivning, vår fysiska kropp, vardagliga njutningar och njuter av en stabilitet och inre harmoni. Vi är jävligt nöjda och tillfreds helt enkelt, framför allt med att pyssla med planering, utföra sysslor, pappersarbete och väldigt praktiska. Människor är betydligt mindre hispiga (även eldiga själar), rör sig långsammare, skrattar mer och äter gärna en tårtbit här och där. Tisdagsmorgonen blir verkligen superhärlig, det är ingen som stressar överhuvudtaget. Allt får ta sin tid och göra i sitt mak, och har man försökt att mana på en Oxe, så vet man att det är direkt omöjligt att få dem att avvika från sin egna takt. Ganska likadant med resterande jordtecken. Självklart mår Oxar, Jungfruar och Stenbockar bästa imorgon, i synnerhet sådana som är födda i mitten på september, maj och december.

 

Direkt på morgonen och under förmiddagen har vi väldigt lätt och nära till att uttrycka våra känslor i ord, våra tankar och vår upplevelse att omgivningen är i direkt symbios, vi är vältaliga och sprutar ur oss tankar och idéer. Vi är samtidigt glada och trivsamma, men dock ovanligt obstinata och står fast vid våra åsikter så envist att diskussionen aldrig ter sig ta slut. Detta görs i fullkomligt lugn, i en skämtsam ironisk harmoni, som gör det så gott som omöjligt för en konflikt att blomstra. Men vi diskuterar, debatterar, och försöker aktivt tvinga andra till att göra saker på vårt sätt. Men vi alla njuter utav samspelet, det ter sig naturligt. 

 

Om någon lyckas hamna i en upprörd konflikt där det skriks och kastas saker, och som påverkar en på djup emotionell nivå, så kommer jag att bli direkt förvånad. Det är helt klart ett par harmoniska dagar som vi har framför oss. Hela förmiddagen tisdag kommer att kännas BRA, mycket BRA. Mycket, mycket stabilt, och mycket, mycket kommer vi att få gjort. :)

 

Det har och är en något större risk för uppbrott, men framför en vilja att vara på egen hand och dra sig undan sina relationer. Håll i hatten och gör inga förhastade beslut, denna känsla passerar snart. 

 

Njut av superhärlig tisdag, så hörs vi imorgon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment

Comments: 0