Fullmåne.

Och så var den kommen återigen , fullmånen. En gång per månad, året om, i en aldrig sinande ström, få vi uppleva ett himmelskt skådespel.

 

Ni som har haft det stjärnklart senaste dagarna, har sett den fantastiska fullmånen dessa dagar. Utmejslad och känslomässig, kommer den att ta oss med en emotionell och berusande storm i helgen. Denna månads fullmåne hamnar i oppositionen Jungfru-Fiskar axeln, två stjärntecken som står mitt emot varandra i Zodiak-cirkeln. 

 

Solen har tryggt vandrat genom Jungfru-konstellationen sedan slutet på augusti, ca den 24e augusti faktiskt, då äntrar solen stjärntecken Jungfrun varje år, och snart kommer Solen att fortsätta sin bana vidare in i Våg-tecknet. Vad innebär det i praktiken? När planeter byter tecken, får vi simpla människor, en annan energi att ta del av. Vi får lättare och närmare till vissa aspekter av livet och verkligheten. Det blir mer flyt när vi följer energiflödet som är givet oss.

 

 

 

Jungfruflödet är väldigt verklighetsförankrat, väldigt nära vardagen och det praktiska hands-on arbetet. Det är lätt att vilja börja fixa med att sortera papper hemma, ta tag i det där man har lagt på hyllan i ett halvår, städa rikligt, eller prata mycket om planering med sin omgivning. Helt enkelt vara otroligt praktiskt och pragmatiskt. Av exakt den anledningen, har jag tjatat så mycket om att vara "produktiv" och vara en arbetsmyra dem senaste veckorna. Det har nämligen varit ett flertal planeter som har befunnit sig i Jungfruns stjärnkonstellation, vilket har gett en väldigt koncentrerad energi som tvingat en att fokusera på det praktiska och egentligen rätt tråkiga som vi annars gärna inte gör. Men det är där vi har funnit tillfredsställelsen under denna period, vilket är väl tur kan jag tycka.

 

Sådant flyt i tråkiga ting har man inte varje dag på året. :)

 

Härnäst kommer Vågens energi att göra inträde i all sin prakt, redan nu en hel del, men om någon i all sin prakt. Det kommer med andra ord bli mycket fokus på det interpersonella, det vill säga, vi kommer plötsligt att släppa alla papper och vardagssysslor och bege oss ut i vimlet för att svira runt och vara utåt och sociala.

 

Fokus idag är dock på fullmånen som är i sitt sakta annalkande, mer exakt så kulminerar den fredag 20.00 prick, även om dess energier känns väl just idag också och imorgon också. 

 

Vi kommer känna av den mystiska känslan av att ha en full måncirkel, med mörka moln svischandes förbi den. Fullmånen är alltid mystisk, inget slår att stirra upp på den när den är full. Denna gång, när den genomgår Fiskarnas konstellation, blir vi lite gulligare, lite mer ömsinta, lite mer känsliga, lite mer kärleksfulla, lite mer hjälpsamma, lite mer altruistiska och lätt hänt, lite mer berusade också. 

 

Fler drunkningsolyckor sker denna helg. I synnerhet fredagkväll blir farlig. Vi är reckless i större utsträckning än vanligt. Det är nära till hands att vara oberäknelig, och bete sig på ett sätt som inte är karaktäristiskt för en. Det gäller främst människor som berörs av tecknen Skytt, Tvillingar, Fiskarna eller Jungfrun. Jungfrur kan dock generellt sett känna sig rätt lugna, det är inga personer som tummar på försiktighet eller åtgärder i första hand, så att säga. :)

 

Vågar kan också bli påverkade att detta. Det är generellt sätt mycket "oberäkneligt" just nu, människor kan agera plötsligt och oväntat. Man handlar inte klart, däremot på impuls, kan dra sig undan stora grupper och är väldigt "egensinnig", och "jag kan själv"! 

 

Hela fredagnatten är ganska ostadig, och vi flyter runt i fylla och känslor. Många fler än vanligt sitter i ett hörn och begrundar sig själva, tårarna rinner sakta nedför kinder, vi sover samtidigt dåligt och oroligt. Människor stannar för att klappa kattungar och rädda fågelungar samt drömmer om fred i världen. Vi stryker ömt varandra på kinderna och är mer kärleksfulla än annars, något som vi varvar med att försöka styra upp våra liv och ha dåligt samvete för att vi inte städade idag heller.

 

Jag vill varna mig själv och resten av det svenska folket att njuta av den "nära till hands" fyllan lagom, och önskan om att berusa sig må vara stark, men var försiktiga.

 

Trevlig helg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    mercy lynch (Saturday, 19 October 2019 04:55)

    mitt namn är raheal från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com den här stavspelaren gjorde en trollformel för mig som fungerade på 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.