Pluto, have mercy.

 

 

Söndagskvällen kan ha känts rätt "tung" på en emotionell nivå. Något har inte riktigt känts tryggt och "mysigt", utan istället kallt och läskigt. Skrämmande och obehagligt. Vad kan detta ha varit? Det var, ladies and gentlemen, den hotfulla Pluto som till vardags styr över Skorpionen och tar på sig ungefär 180 år att ta ett endaste varv runt hela Zodiaken. Och söndag kväll låser den in den svaga Stenbocks-Månen i sitt grepp..

 

Sedan lördageftermiddag har vi något känslokallt och pragmatiskt fokuserat på vår omgivning och hållit inne med våra känsloyttringar, känt oss hyfsat stabila och inte vidare orienterade på emotioner. Söndagen har för många gått i tecken av "fix" eller planerande av dagen. Om man sedan kommit till skott med det hela är en annan femma. : ) Kanske har man till och med haft disciplin nog att planera kommande vecka, i all solnjutande.

 

Söndagkvällen, från ca 18 till midnatt, blir ganska obekväm. Vi känner oss inte riktigt hemma i kroppen eller tillfreds med egna känslor. Något trycker ner ens "tillfreds", är det söndagsångesten tro, kommer många av oss undra. Varför känner jag så här? Det är alltså Pluto som genererar detta åt vårt känsloliv och känsla av trygghet. Så går och lägg er, är mitt bästa råd. Drömmarna kan bli kraftfulla.

 

Veckan inleds nämligen med att vi plötsligt vet bättra än alla andra, och alla andra vet bättre än oss. Vilket naturligt nog skapar en del friktion. Ni vet dem där människorna som jämt pratar förbi ens inflikar och inte ger respons på det man har sagt? Verkar inte riktigt höra en fast man är precis där? Detta kommer bli temat kommande vecka, som påverkar många utav oss. I synnerhet Jungfruar får nog hålla tungan bakom tänderna mer än vanligt för att inte bli sedda som pedanta, dryga monster.

 

Vi kommer att ställas inför tankar och faktum som kommer att tvinga oss att reda ut problem med oss själva och våra inre resonemang, vår vardag (tänk plötsligt massa pappersarbete eller ärenden). Kanske lyckas vi övertala oss själva ett tag till att det vi gör är rätt, om inte redan så är fallet. Vi kommer vara otroligt fokuserade på oss SJÄLVA kommande veckan. Bara vår argumentation är god, rätt och verksam nog. Tyvärr gäller detta alla och kommer inte heller detta noteras under den faktiska processen, utan snarare veckan därpå. Håll i hatten och tänk innan ni talar! 

 

Om vi ska fokusera på måndagen, så blir det verkligen en produktiv dag, betydligt mer angenäm än söndagskvällen. Folk kommer dock att vara lite torrare än vanligt, mer orienterade på sitt arbete, skrattsalvorna hörs inte alls i samma utsträckning genom korridorerna, utan alla är superfokuserade på sitt och på att utföra arbete. Försök att inte sätta er i debatter med era kollegor, vänner eller omgivning överhuvudtaget. Nu är vi så fokuserade på oss själva att det inte är någon idé att försöka påvisa någon en annan sida av det hela. Mer därtill kommer den diskussionen aldrig att avslutas, utan båda parter kommer diplomatisk och plågsamt utdraget stå fast vid sitt. Vi är nu också VÄLDIGT principfasta och ve och fasa den som vågar gå emot den moraliska biten av vår verklighetsuppfattning. Nu vill alla göra rätt för sig och den som går förbi en hemlös utan att ge en slant eller är mer fördomsfull än vanligt får sneda blickar och pekfingrar av sin omgivning. Nu är alla varandras domare! Saknar du moral i största allmänhet är detta inte rätt tillfälle att fläkta detta. Ingen kommer uppskatta din historia där du smet efter att ha krockat på parkeringen och sparade in på en bot. 

 

Vi fortsätter dock att beundras av den vackra världen runtom oss, alla roliga tillställningar och sociala sammankomster, varandra, romantiken, charmigheten och flörtigheten kommer kommande veckorna att eskalera stort. Och det är väl inget att klaga på. :) Världen är vacker, vädret är strålande och det gyllene hösten gör entré. Njut! För inom ett par veckor kommer vi att slängas in emotionella berg och dalbanor som ingen kan pausa eller styra över.

 

Måndagen är också den bästa dagen för att faktiskt få något gjort, resten av veckan kommer att bli väldigt härlig och innovativ, men det praktiska kan komma i skymundan. Tisdagmorgon blir härlig!

 

Mer om det imorgon. :)

 

Godnatt!