Torsdagens nymåne och solförmörkelse.

 

 

 

 

En speciell torsdag med en helg som fortsätter på det speciella spåret. Vi kan komma att känna en viss harmoni idag, en enighet önskan och vilja sinsemellan. Par blir mer ihopslingrade och en känsla av trygghet infinner sig. Nymånen är här.

 

 

 

 

 

 

Hösten är här, och det med ett astrologiskt brak. Inget skriker så mycket höst som Zodiakens tecken Jungfru, Våg och Skorpion. Jungfruns tecken styr skörden, sensommar, praktiska förberedelser inför hösten och egentligen slutet på sommaren. Vågen träder in när världen omvandlas till en strålande vacker plats av svirlande höstlöv i ett dussin olika färger, låg sol och natur som skapar konst när den dör i ännu en cykel av årstider. Skorpionen lurar runt hörnet i den kalla och mörka novemberkvällen, när regnet kommer snett uppifrån, gråsvarta moln rusar över himlen och naturen börjar bli kal. Alla tecken är tätt förknippade med årstiderna och deras symbolik. Därför är det så intressant att hösten gjorde sitt inträde på exakt dag av nymåne i just Jungfrun. Och med detta kommer också den hotfulla och koncentrerade energin som möts i två konjunktioner Mars/Saturnus och Sol/Måne i en konstruktiv T-kvadrat.

 

En så kallad T-kvadrat består av av tre planeter som gör vinklar till vandra. Den består egentligen av två planeter som står mitt emot varandra (i en opposition, tänk fullmåne) som samtidigt skapar en varsin 90 graders vinkel till en tredje planet. Detta skapar en synlig triangel av "negativa" aspekter, två kvadraturer och en opposition mellan tre olika energier (planeter). Varför denna trinagulära konstellation kallas för en T-kvadrat är för mig ännu en gåta. 

 

Den här typ av konstellation av samlade aspekter (vinklar planeter sinsemellan) räknas till en hotfull typ av konstellation, den skapar visserligen mycket liv och rörelse när den väl sker, och dessa energier "krockar" med varandra, men det blir också till ett problemområde. Som en stolt innehavare av en T-kvadrat i mitt eget födelsehoroskop, med Venus i centrum av denna T-kvadratur, så kan jag meddela att allt som har med relationer, utseende och kärlek att göra (Venus-symbol) är ett ständigt problem i mitt liv som inte flyter på eller kommer att flyta på smidigt, någonsin. Däremot är det även där som mitt fokus ständigt hamnar och jag lägger mycket energi på just relationer, kärlek, kreativitet och utseende. 

 

Så funkar en typisk T-kvadrat, mycket problem som kräver mycket energi. För att återgå till den annalkande katastrofen så ser man den på det sättet eftersom det nu är en T-kvadrat på himlen, med inte "bara" tre planeter involverade, utan det är två starka konjunktioner (Nymånen och Mars/Saturnus) som har hamnar i ett triangeldrama med Neptunus. Saturnus ses generellt sett som den "stora" ondskebringaren, och Mars som den "lilla". Båda är alltså involverade i negativa energier till något så heligt och stillsamt som Nymånen som egentligen påverkar hela Jorden, DESSUTOM i den solförmörkelse som sedan historiens start bringat ondskefulöa tinga. Detta toppas av ovannämnda Neptunus som håller allt i ett dunkel, skapar fantasier, sänker saker i havets mörka djup och ställer till med regnoväder. Jag vet nästan inte vad man ska tänka sig i en sådan problematisk konstellation. Därför stannar jag vid att den bör beaktas med största försiktighet.

 

Torsdagen blir med allt ovanstående alltså ganska speciellt med en stark nymåne i Jungfrun, och rent vardagligt, så kommer vi för en tid att slängas tillbaka in i praktiska vardagligheter som kräver vår uppmärksamhet. Strukturen ligger nära till hands men det är mycket som ska bli gjort och vi är väldigt fokuserade på att planera och genomföra saker. Vi är stressade för att det är mycket att göra, men att mycket inte funkar som det ska, går i lås eller är så smidigt som man hade velat. Vi får däremot mycket "stöd" från Mars/Saturnus-konjunktionen som tvingar oss till att se till att det blir ordning och reda i livet och att man faktiskt genomför det man ska.Torsdagen blir inte särskilt emotionell eller tårdypande, utan vi gör bäst i att göra något vettigt utav dagen, så som arbete som kräver precision och detalj, eller struktur. 

 

 

Samtidigt vill vi gå ut och äta goda middagar med goda vänner, vara kreativa och gå på härliga tillställningar. Jag manar än en gång till försiktighet, speciellt män är i en lite märklig sits där ni är både otrygga, auktoritära, tvingande och känslokalla. Kvinnosläktet roar sig för fullt, börjar fokusera på sig själva och sin framtoning, gå till frisörer, skönhetssalonger och spendera pengar på sitt yttre och kläder. Jag vill igen påpeka vikten av inte genomföra några större köp just nu som påverkar livet i en större utsträckning, det är inte ett optimalt läge för det. Männen jobbar hårdare och är med fientligt inställda, medan kvinnorna umgås mer än vanligt med varandra och gör gärna roliga saker.  Men under torsdagen kan kvinnor att komma blir undertryckta män, och spendera mer tid med varandra. Mammor bör vara med sina söner. 

 

Den här nymånen är ingen höjdare för att börja planera något nytt, håll en låg radar och var försiktiga. Solförmörkelsen brukar inte låta människor komma undan med bra saker. Exakt nymåne sker de facto 12.10, vid precis detta ögonblick, och vi har en tendens till att inte se på saker helt nykter, trots att vi är kallt rationella idag och imorgon. 

 

Jag önskar alla en lugn helg, och mig själv detsamma, även om det troligtvis inte blir så. 

 

Nu sticker jag till Prag, vi hörs där!

Write a comment

Comments: 0