Tisdagskådespelet kan starta med Venus i Vågen

 

 

 

 

Vill man fortsätta övertyga sin omgivning om sin egen förträfflighet och rätt så är tisdagen perfekt för det. Stå på scen och tala ut till världen, du är just nu i centrum!

 

Måndagen har varit utmanande och jag misstänker att det har mer med mitt jobb att göra än något annat. Trots rätt påfrestande dag så upplevde jag ändå efter lunch ett upplyft i form av "whatever, I can do this", vilket gör mig ganska övertygad om att Lejonmånen bidrog till. Tisdagen går i samma tecken bokstavligen, men det sker en rätt stor förändring i sättet vi relaterar till andra människor och njuter av livet och kärlek på.

 

Imorgon (tidig morgon, runt 03.00) äntrar nämligen Venus sitt eget tecken Vågen och vi blir sakta men säkert betydligt mer diplomatiska, börjar släta över konflikter mer än vanligt och jobba hårdare för att uppehålla en trevlig stämning. Att leda in någon i en konflikt kommer att bli närmst omöjligt, lika mycket som att få ut ett sanningsenligt, rakt svar från människor runt omkring sig. Så ställ inga raka frågor, för ni kommer inte att få några raka svar. :)

 

När jag säger att Venus äntrar "sitt eget tecken" så är det en astrologisk term för hur planeter "beter sig" i varje tecken genom Zodiaken. Planeten och dess symbolik, är i sig nämligen neutral, den symboliserar en viss aspekt och "tårtbit" av livet. Gudinnan Venus till exempel, tillika sköna Afrodite, har genom tiderna symboliserat skönhet, kärlek, relationer, konst, kreativitet, njutning, unga kvinnor, romanser, och det vackra i livet kort och gott. Med betoning på skönhet och njutning. Venus kommer att symbolisera det oavsett i vilket tecken planeten befinner sig, men tecknets egenskaper kommer att färga av sig på planeten och tillgodose den ytterligare ett energilager att använda sig utav. Vissa tecken är mer "lämpade" med sin energi för vissa planeters symbolik, medan andra tecken är direkt kontraproduktiva i förhållande till planetens grundsymbolik. I det fall där planeten har nära till tecknets natur och klickar väl överens med den, så kallas det att planeten antigen är "hemma" i det tecknet och trivs finfint, eller att den är i exaltation och kommer hyfsat bra överens med tecknet. Om planeten med sin grundsymbolik hamnar i ett tecken vars egenskaper går emot dens natur, så "faller" planeten eller är i isolation i sagda tecken.

 

Ett bra exempel, är att Venus "faller" i Jungfrun där den har varit fram tills inatt. Detta för att Jungfrun inte är särskilt kärleksfull eller njutningsorienterad. Jungfruns energi orienterar sig genom att resonera sig logiskt fram till vad hon känner och njuter på sitt sätt genom att hålla ordning och reda omkring sig, tjäna andra och vara flitig. Detta är Venus inte intresserad av utav alls, Venus vill ligga på en brits och äta vindruvor medan andra ger henne massage och springer hennes order.

 

Därför är män och kvinnor som är födda under perioden då Venus tar sig igenom Jungfruns 30 grader ofta mer praktiska än kärleksfulla, ganska stränga och "torra" i sitt sätt att visa sina känslor på, om de visar några känslor alls. Hellre uttrycker Venus-Jungfru individer känslor genom att ta hand om någon på ett praktiskt plan, till exempel stryka, städa, ställa fram en tallrik mat, etc. Det är inga blommor och chokladaskar så att säga, inte hellre långa kramar och knappt någon fysisk närhet att tala om. Men inga energier är dåliga energier, bara mindre bra:)

 

Det har varit onekligen en bra period för att "få ordning på livet", och nu går vi in i en period som från och med torsdag kommer att vara väldigt tuff globalt sett. Det är flera sol och månförmörkelser på gång, närmst redan på torsdag. Men mer om det senare i veckan. Det ljusglimten som jag ser i transiterna (kommande planetkonstellationer) är just Venus som trivsamt svävar fram genom den romantiska, angenäma och behagliga Vågen. 

 

Vi blir betydligt mer pratsamma, relationssökande och sitter mindre med näsan i papper på jobbet och hemma, samt skruvar fast den där lösa skruven. Det här är början på en utmärkt period för dejtande och romantiska relationer, vilket kommer säkert kicka igång för många närmsta veckorna. Boka in er på spa, gå ut och ät middag, gå på konserter och roliga tillställningar.

 

Tisdagen i synnerhet kommer att bli en dag då vi fortsätter att prata och berätta mer än vanligt, genomföra vårt arbete med hjälp av att bygga relationer till andra människor, och mer i samtal och duon, än på egen hand i tysthet. Vill vi, så får vi mycket gjort under tisdag förmiddag, det går verkligen undan. Förmodligen inte särskilt strukturerat, men sannerligen få vi saker att hända. Det kommer att sjuda av energi och verksamhet ute på arbetsplatser och i samhället hela tisdagen. Det händer grejer!

 

Något intressant som händer under tisdagskvällen är att Merkurius startar sin retrograd bana tillbaks genom Jungfrun. För den intresserade så innebär det att det från vår synvinkel på Jorden ser ut som att Merkurius rör sig bakåt genom Zodiaken på himlen. Alla planeter kan röra sig retrogad (dvs bakåt), förutom Solen och Månen. Det som sker när just Merkurius gör det är följande; missförstånd i kommunikation, återkommande teman som tidigare varit aktuella (speciellt under våren, det kan gälla jobbfrågor till exempel), fördröjning i kommunikation, falska nyheter, och det blir helt enkelt allmänt rörigt under en period framöver. Man rekommenderas generellt sett att inte göra några stora köp, skriva på några kontrakt eller avtal eller starta projekt under en retrogad Merkurius, vilket är också min rekommendation. Håll i era pengar och dubbelkolla alla papper, fakturor, viktiga dokument och bokningar, det kan nämligen bli mycket fel under kommande veckor. 

 

Det är mycket som sker på himlen just nu, mycket starka energier och även en del riktigt otrevliga som är i antågande. Mycket står framför oss i september och sedan i början på 2017. Mer om det framåt, missa inte.

 

Trevlig kväll!

 

 

Write a comment

Comments: 0