Måndagsprognos och den känslofyllda helgen.

 

 

 

 

Helgen är slut, söndagskvällen är här, och vi kan dela upp mänskligheten i två läger. Dem som sitter ensamma och har nära till tårar och osäkerhet, samt dem som är i full harmoni med sitt känsloliv, njuter av stillheten, en god middag och att få vara hemma i hemma trygga vrå. Detta har Kräftmånen bidragit till under passerande helg. 

 

 

Jag personligen har känt av Månen i Kräftan på flera sätt. Dels har jag mycket riktigt haft väldigt nära till tårar av tankar som annars förmodligen inte genererat en gråtfest. Speciellt söndagen, idag, har för min del varit väldigt sentimental. Saker som jag har läst om idag har påverkat mig in i det innersta, allmän stämning är något ledsam och man tittar gärna ut genom fönstret och insuper mörkret som plötsligt kommer så mycket tidigare än vad man är van vid. Tankar som att "sommaren är slut", "jag saknar dessa tider", "vad ensamt det är", och en fallenhet för att lyssna på melankolisk musik har infunnit sig. Man vill krypa upp i fosterställning och under täcket och gömma sig från omvärlden, samtidigt som någon kramar och ingjuter trygghet. Typiskt att Månen ska vara i Kräftan på söndagskvällen, den är ju redan ledsam och tårfylld i sig. Men tiden är som den är, den passerar och kommer med nya intryck och upplevelser.

 

Närmast har vi en helt annorlunda måndag. Vi vaknar fortfarande ganska känslofyllda och harmoniska på måndag morgon. Tanke och känsla är i allians med varandra, och vi njuter av en nog så stillsam morgon än så länge. Jag hoppas att många, trots melankoli, har haft en helg fylld med kärlek och emotioner, för det har varit rätt tid för det. Det hat varit nära till tårar också, och vi har känt med andra människor och blivit påverkade av låtar, händelser och berättelser mer än annars.

 

Merkurius och Venus står i konjunktion med varandra från och med imorgon, vilket innebär att det vi gillar att göra just nu är Merkurius-kopplat. Det gäller kortare resor, promenader, informations-insupande (läsning, podcasts, filmer, dokumentärer, etc), förhöjd kommunikation till andra, att skriva, sång, röstarbete och att anstränga och vässa tankeförmågan, samt sortering (ja, Jungfruar gillar att sortera sig till ordning och reda).

 

Vi har också lättare att prata om våra känslor, resonera oss fram och skapa relationer till andra med hjälp av ord och att orera i allmänhet. Det är roligare och mer givande än vanligt att läsa nyheter, nyhetsflödet i sig är större än vanligt och vi intresserar oss för mer saker, samtidigt som vi gärna sorterar hemma och skapar ordning och reda. Om inte, så är det läge att göra pappersarbete, räkna pengar och planera en budget. Det kommer finnas mer njutning i det än vanligt. Det kommer inom kort att ske ett ganska stort skifte i energiflöden, när flera planeter byter tecken från Jungfrun till Vågen, och vårt fokus kommer inte vara i närheten av att organisera, röja och planera. Det kommer bara å vara att glömma den typ av verksamhet. :)

 

Framåt lunch under måndagen blir vi plötsligt betydligt mindre drömmande och sentimentala, och blir istället självsäkra och styrande. Vi börjar aktivt samverka med vår omgivning och kräva den på uppmärksamhet och reaktion på oss och vår närvaro. Det är en utmärkt dag för allehanda presentationer, tal inför en större publik, och att visa sig på styva linan. Vill man genom ord övertyga någon annan om att man har rätt, så är imorgon är en perfekt dag för det. Allt vi säger kommer vi säga med en självsäker självklarhet. 

 

Denna anda kommer att hålla i sig hela måndagen, och speciellt på kvällen är ett väldigt bra tillfälle att göra något aktivt. Energin kommer att vara i överskott runt 21 på kvällen och det kommer vara en väldigt bra tid att få saker i gjorda i ett strukturerat mak, men helst ska vi inte sitta ner i lugn och ro, utan röra på oss.

 

Vår känslomässighet är vid det här laget som bortblåst, och vi är vänligt, men väldigt bestämt inställda till omgivningen. Detta tar sitt uttryck framför allt under tisdagsmorgonen, fram till lunch. Måndagsnatten kan komma sig att bli en orolig natt sömnmässigt, då det kan vara svårt att varva ner.  Njut nu av den sentimentala och söndagen och för er som är lite trötta på denna överkänslighet så kan jag bara säga att den kommer att vara borta lagom till luch imorgon.

 

Må väl:)

Write a comment

Comments: 0