Helgprognos 26-28 augusti 2016

 

 

 

 

 Jag kan tänka mig att många av er har haft en antigen frustrerande, konfliktfylld eller grymt konstruktiv torsdagskväll. Hela kvällen har bjudit på en rätt rejäl spänning mellan Mars/Saturnus-konjuktionen som gärna kommer med olyckor, men också strukturerad energi, och Månen i Tvillingarna. Ni ser på en kvadrat på bilden till höger, det är den som har ställt till med med oreda, men även gjort det möjligt för oss att envist jobba sig mot sitt mål.

 

Vi har nog varit lite mer samtaliga idag än vanligt och gärna hållit låda, pratat mer än vanligt i telefon och kanske till och med lärt känna någon ny?

 

 

Torsdagskvällen må ha varit produktiv och något oskön för en del av oss, men nu är helgen i annalkande, och för varje sekund förflyttar sig Månen sig längre och längre bort från kvadraten med Mars där uppe och får oss att känna och uppleva helt andra saker. 

 

Fredag 06.00

Vi kommer förmodligen att drömma mer än vanligt under natten till fredag, och drömma antigen mer verkligt eller på ett sätt som påverkar vårt känsloliv mer än annars. Vi kanske håller långa diskussioner i drömmen eller går runt på ändlös upptäcktsfärd. Fredagsmorgonen följer efterdyningarna efter den, för många, tuffa torsdagskvällen, men har du påbörjat att på löpande band utföra saker och kanalisera din energi och handlingar åt ett håll, så det solklart bra läge att fortsätta i den andan. Vi känner oss produktiva och som att vi får saker "gjorda", detta till följd av att så många planeter befinner sig i Jungfrun just nu, och att Mars sitter i hårda band i sin konjunktion med Saturnus. Detta läger kommer att fortsätta även hela nästa vecka, så passa på att vara produktiva och jobba mer än vanligt. Förr eller senare kommer en tid då vi sentimentalt kommer ligga i soffan och stirra ut genom fönstret och drömma oss bort eller sitta med våra vänner och hålla låda.

 

För att återgå till fredagen så kommer nästan hela dagen att fortsätta förflyta i "fan vad alla pratar" anda, och man kommer själv att söka ständigt kontakt och berätta historier, ställa frågor och vara allmänt kommunikabel. Tvillingarna kommer att prata och kommentera dubbelt så mycket, och resten av oss hamna i mer samtal än annars. Venus börjar närma sig Jupiter och detta innebär att det kommer helt klart bli en ökning i den romantiska sidan av livet, vi kommer att umgås mer av det motsatta könet och bygga flera och starkare relationer. Det är läge att dejta mer och vara mer "out there" så att säga. Vi kommer att bli ännu mer praktiska och pragmatiska och se på vår omgivning och kärlek på ett ganska cyniskt sätt.

 

 

Fredagskvällen bli strålande bra för att hänga med folk, sitta i långa middagsdiskussioner, skratta högt och vara i sällskap helt enkelt. Har ni inget planerat så föreslår jag att ni planerar någon aktivitet där ni får umgås med folk, eller åtminstone spelar spel som har med ord och resonemang att göra, pratar med er bästa vän i telefon, eller på annat sätt aktiverar er kommunikationsådra. Snälla, sitt inte hemma i tysthet och ensamhet imorgon, det kommer att bli väldigt tufft och kontraproduktivt. Med det sagt, så kommer det ändå vara upplagt för en del missförstånd på fredagskväll och håll er borta från att prata känslor, det kommer inte att tas väl emot överhuvudtaget från er omgivning. Håll er till att prata om intressanta fakta, berätta anekdoter och roliga historier.

 

 Lördag 08.00

På lördagmorgon kommer vi att vakna upp ömma och kärleksfulla, harmoniska, mjuka och sentimentala. Vi kommer att ligga kvar extra läng i sängen och krama vårt sällskap, kvinnor kommer att vara extra omhändertagande, speciellt gentemot sina barn. Månen har nu äntrar sitt hemmatecken, den fantastiska Kräftan. För många innebär det en förhöjd sentimentalitet och närhet till känslor, vi vill så gärna hjälpa andra och torka bort deras tårar och göra dem så trygga det bara går. Vi blir mer intuitiva, känner "känsloband" till människor runt om oss, men drar oss också gärna tillbaks i trygghet och blir väldigt sårbara inför andras ord, handlingar och kommentarer. Vi kommer att skapa scenarion i tankarna som inte är verkliga, och ibland missta oss på vad vår omgivning egentligen vill oss. Trots det kommer det blir en härlig, lugn och framför allt mysig helg, där många av oss kommer dra njutningssuckar av att befinna oss i hemmets trygga vrå och få lov att göra det vi verkligen älskar. Men ni kommer fånga er själva med att börja dras till att återspela gamla minnen, kika på gamla foton och take a walk down the memory lane samtidigt som ni ler nostalgiskt. Ni kommer också att bli mer mjuka och sensuella mot era nära och er kärlek. Passa dock verkligen på och gör alla praktiska ting den här helgen, då Merkurius slutför sin tid Jungfrun och går över till den mer abstrakta Vågen under Måndagen. Då kommer ni istället att slåss för moral, principer och era hjärtefrågor, istället för att sortera ut i garderoben :)

 

Söndag 08.00

Söndagen kommer bli den dagen då vi får som mest harmoni och möjlighet att må bra och få saker gjorda. Spänningen från Mars/Saturnus-konjunktionen börjar släppa då Mars vandra sakta men säkert vidare från greppet hos Saturnus, och vi får den här sista möjligheten att faktiskt utföra något, även om jag misstänker att de flesta av oss kommer fokusera på att vara nära den man älskar och mest ligga i sängen, yttra sig ömsint och göra saker som får oss trygga, ganska basic, äta god mat, ligga i en mysig säng och vara i sällskap med dem man känner sig trygg med. 

 

Han nu en god helg, var ute i svängen imorgon och var så öppna ni kan, så får ni lov att stänga igen skalet och dra er tillbaks till er trygga vrå under lördag och söndag.

 

Må väl!

 

 

 

Write a comment

Comments: 0