Helgprognos 19-22 augusti 2016

 

 

 

 

 

Vad för tendenser kan vi vänta oss till helgen? Är det läge att slå på stort med fest och sociala tillställningar, eller ska vi fokusera på att spendera tiden med sig själv? Hur avslutas denna, ganska tuffa, vecka?

Puh. 

 

Det är min reflektion över denna vecka. Det har varit mycket jobb, mycket nytt som ska arbetas upp och det har verkligen varit rätt läge för det planetariskt sett. Det har verkligen inte varit fun and games för någon skulle jag tro.

 

Sol/Måne-oppositionen (fullmåne) var påtaglig under hela torsdagen (mellan 09.00-19.45 ca), det var lättare än vanligt trilla in i dispyter utlösta av ingenting, ställa sig i position och känna en oförklarlig irritation gentemot andra, utan egentligen anledning. Det som har hjälpt mig att hantera fullmånen, var att verkligen försöka komma på vart irritationen från den andra sidan har kommit ifrån, vad som kan ha utlöst den. Det är inte alltid man själv som de facto är ansvarig för andras konfliktsökande, det är inte alltid man reflekterar över vad det är man har gjort eller sagt som har orsakat den andras taggar utåt, för att det är svårt för oss att veta andras grundmotiv. Ofta är det inte ens det egna beteendet som skapat konflikten, speciellt under fullmånen. Men man hakar lätt på och börjar irritera sig. :)

 

MEN.

 

Nu är fullmånen över, helgen är här med råge, så vad händer planetariskt nu och vad bör vi fokusera på i helgen?

 

Den första viktiga faktorn att ha i åtanke är att månen har äntrat nästa del i sin månatliga cykel. Om Månen cykel och vad den innebär har jag skrivit här. Läs den gärna för att veta när du ska påbörja ditt nästa projekt eller vad som är lämpligt att göra när, beroende på vart Månen befinner sig i sin cykel.

 

Däremot kan jag snabbt säga att nu när månen är förbi sin spända opposition till Solen, så börjar perioden då Månen är i så kallat "fall", dvs, den det blir mindre och mindre visuellt sett på himlen. Det som sker i själva verket är att den rör sig längre och längre bort från Solen, innan den inom ca två veckor kommer så pass nära den att vi inte kommer se någon månskära alls, och då upplever vi en astrologisk Nymåne, en så kalla Sol/Måne-konjunktion.

 

Men till dess så är det läge att börja planera, reflektera och tänka över nästa förändring som man vill genomföra i livet, och fundera på den förändringen som man förhoppningsvis har satt i rullning under den växande Månen, innan fullmånen. Så ta kommande två veckorna att verkligen fundera på över vad ni vill förändra med ert liv och er själva.

 

Fredag 06.00

 

Fredagsmorgonen börjar ganska märkligt. Vi kommer å ena sidan har nära till vårt känsloliv, ha lätt för att känna empati till andra, känna kärlek till andra levande varelser,  världen och kanske drömma oss bort och fantisera om saker olika scenarion. Kanske fäller vi en tår som vi inte hade gjort annars. Det kommer helt klart vara lätta att zona ut under morgondagen, då Månen inte bara rör sig genom Fiskarnas tecken, men står även i konjunktion med Neptunus som står stabilt hemma i Fiskarna och bidrar till att vi sveps in i fantasier, dagdrömmar, illusioner och tyvärr förnekelse och falska förväntningar. Vi blir mer romantiska och nästan som att det är en slöja över vårt medvetande som inte annars är där. Ni som är beroende av berusningar i olika former kommer helt klart ha svårt att hålla er borta från det under dagen.

 

Å andra sidan kommer vi känna en stor press på oss att utföra saker och vara handlingsföra, och det snabbt. Vi kommer, tyvärr, till följd av Månen i Fiskarna vara något desillusionerade och inte reagera helt adekvat på omgivningen, och därför agera i första hand på känsla och tro, mer än fakta (Måne/Mars- kvadratur). Var försiktiga på jobbet och ta en stund att fundera på om ni rusar in i någon aktiv handling för att det behövs och är rätt beslut eller för att det känns så just nu. Vi kommer att uppleva mycket tryck uppifrån att agera och det nu, och det är där problematiken med att man agerar uteslutande på känslor kommer in. Vänta hellre med viktiga beslut tills på måndag när atmosfären inte är lika "beslöjad". Jag skulle inte rekommendera att sätta sig i några seriösa samtal imorgon, det är lätt hänt att man häller ur sig alla typer av känslor, istället för att ha ett vettigt samtal. Dessutom kommer Månen under dagen att ställa sig i opposition till Merkurius i Jungfrun och vi kommer ha rikligt med otur när vi försöker förmedla någon form av "fast" tanke och resonemang. Risken är att man antigen har svårt att förmedla sina känslor direkt i ord, så att det blir förståeligt för andra, eller blir missförstådd å det grövsta. 

 

Hela fredagen är egentligen en enda orgie av lätt hända missförstånd, dagdrömmar, falska förhoppningar, fantasier och pendlande mellan ett försök till att uttrycka sig rationellt och fastna i oförklarliga känsloströmmar som inte tillåter att man gör sig förstådd inför andra. Man pendlar mellan att att försöka strukturera upp saker och sedan stirra ut genom fönstret och fantisera om fred i världen.

 

Ni som inte har ett jobb att sköta skulle jag rekommendera hålla sig hemma med familjen och tillåta sig själv att vara ömmande, vara på egen hand, tillåta sig själv att vara känslosam, drömma sig bort, meditera och gärna bada eller göra någon aktivitet som har med vatten att göra. Gå ut i naturen och vara ett med världen. Det är en sådan dag. 

 

Vi kommer tyvärr att vara benägna att vilja berusa mer än vanligt i helgen. Vi kommer att de facto ha svårt att uttrycka våra känslor i ord, kunna förklara vad vi känner och varför, och antigen resonera eller känna, men inte samtidigt och i harmoni till varandra. Orden vi yttrar kommer att kännas främmande i förhållande till våra känslor, och våra känslor kommer att kännas främmande i våra tankevärld (Måne/Merkurius-opposition, båda planeterna hemma och är starka, drar åt var sitt håll). 

 

Detta blir mest påtagligt under lördagförmiddag, vi kommer att slängas in i olika ytterligheter. Känslovärld-tankevärld-känslovärld-tankevärld. Emotion-rationalitet-emotion-rationalitet. Tanke-känsla-tanke-känsla. Detta kan vara speciellt påtagligt för oss som inte är så känsloorienterade i vanliga fall. Använd lördagen och egentligen hela helgen till att skriva ner era tankar och känslor, fokusera mycket på att just skriva och formulera er, det kommer att vara en ventil för detta något märkliga tillstånd. Orden kommer att komma förvånansvärt lätt, men man kommer att slängas mellan rationell tanke och oförståelig emotion rätt så rejält. Vi är mer blödiga än annars och har nära till ledsamhet och tårar. 

 

Lördag 14.00

 

Är det någon under helgen som ovanstående känns av mest, så är det förmodligen nu och fram till ikväll runt 22.00. Månen har inga harmoniska aspekter hela eftermiddagen förutom en stark opposition till Merkurius/Jupiter-konjunktionen, och vältrar sig i självömkan och sentimentalitet. Vår rationalitet försöker styra bort från så oväntat vältrande, och lyckas då och då, men sen faller vi tillbaks i ouppfyllda drömmar, förhoppningar, fantasier och saker som lätt leder oss in på vad vi känner och hur vi känner kring det.

 

I synnerhet män försöker vara mer stabila än vanligt, känner en stor yttre press men vill samtidigt bryta ihop och få vara sårbara. Många har nära till flaskan med all sannolikhet. Närmsta veckan skulle jag rekommendera er som är av manligt kön att dels vara försiktiga och försöka att inte bryta några ben, hamna i eldsvådor eller leka med vassa saker, och dels försöka att strukturera upp ert liv så mycket det går. Var inte heller för hårda mot er omgivning, det kan lätt hänt att ni tar ton eller känner er mer auktoritära och stränga än annars, som att ni har rätt att bestämma över andra.

 

Det är fortsatt bra tid för att syssla med praktiska ting så som planering, städning, betalning av räkningar, utrensning, storhandling, etc. Allt sådant är perfekt nu när både Venus och Merkurius är i Jungfrun, även om vi kan känna oss mer sårbara än vanligt. Fram till ungefär 22 lördagskväll är vi alltså riktigt labila emotionellt, och det är bara att ta det för vad det är.

 

Söndag 06.00 

Söndagen (och måndagen) kan egentligen vara ganska våldsamma, dessvärre, men allt handlar om hur man använder den energin. Jag skulle däremot inte bli förvånad om något våldsdåd (speciellt från mäns sida) skulle ske kommande dagar. 

 

I synnerhet män, men även kvinnor, kommer att känna en våg av förhöjd aktivitet och närhet till stå för sin sak, uttrycka sig häftigt och vara otåliga och icke-responsiva imorgon. Min sak är min sak och det är jag säker på så du med dina åsikter kan hålla käften, är inställningen ungefär. Sentimentaliteten är som bortblåst och erkänns nu av hetlevrade reaktioner gentemot sin omgivning. Försök att inte hamna i bråk med varandra, män och kvinnor, utan använd denna eldiga energi till att tillsammans utföra en massa aktiviteter (i det ingår sex, absolut, många kommer att känna en förhöjd sexuell lust imorgon när Månen står i så fin aspekt till Mars i Väduren (hemma hos Mars)).

 

Var gärna betydligt mer aktiva än annars, gör något extremt för er, gå och träna karate, brottning, boxning, eller andra typ av "våldsamma" och extrema aktiviteter. Det kommer vara så gott som omöjligt att sitta still hemma imorgon, utan att göra något alls. Och ni som gör det kommer inte att känna er tillfredsställda och trygga med livet. Om ni inte vill slåss så föreslår jag att man ger sig ut och springer snabbt och i terräng, dansar eller lyfter tunga saker hemma. Någon form av aktivitetsnivå är viktigt att uppehålla för att känna sig harmonisk och ta till vara på denna egentligen väldigt bra aspekt. I synnerhet gäller detta alla Lejon, Vädurar och Skyttar. Ni är visserligen alltid fulla av energi, men imorgon kommer det att nå extrema gränser, så använd den väl. 

 

Denna energi-rush kommer att kulminera vid lunch, och står ni inte på toppen av ett berg då, then you're missing out. :) Skämt åsido, så är hela söndagen, men framför allt dagtid, ett fantastiskt tillfälle att ta tag i saker. Energi kommer att spruta ur öronen på er, men som sagt, ha andra människor i åtanke. Era känslor och tankar är inte viktigare än andras. Var också försiktiga vad ni än gör. Många kan uppleva en förhöjd tankeverksamhet och en vilja att få ner sina tankar i mer strukturerad form, men också ha svårt att skjuta bort tankar, och varva ner. Varva ner imorgon kommer överlag vara väldigt svårt. Samma sak gäller måndagen.

 

Men där är vi inte än, utan imorgon kväll, när veckoprognosen börjar.

 

Ta det lugnt idag, var inte ledsna, och gör så mycket ni hinner med imorgon samt var inte för påstridiga, det är mitt råd.

 

Hare!

 

 

 

 

Write a comment

Comments: 0