Helgprognos 12-14 augusti 2016

 

 

 

 

 

Det här är alltså min första post i bloggen!

 

 

 

Vad roligt att få starta och komma igång, och det gör jag med an astroprognos för kommande helgen. Vad lämpar sig helgen bäst för, vilken känsla kan vi förvänta oss, vilka aktiviteter bör stå på tapeten, och vilka tecken påverkas mest av planetära influenser denna helg? 

Först av allt tittar vi alltid på månen då det är den planeten som rör sig snabbast genom zodiaken och har således den största "vardags"-inverkan på oss. Från kl 09.00 imorgon bitti så startar fredagen med ganska tryckt stämning. Många kommer uppleva en kaosartad morgon där man går från känsla till handling alldeles för snabbt och impulsivt vilket kommer generera en del ogenomtänkta beslut och onödiga händelser.

 

På förmiddagen gäller att att tänka till både en och två gånger innan man skrider till handling. Alltså mindre impulsivitet och mer eftertanke. Hela fredagen kommer av många att upplevas som en ganska jobbig dag. Det kommer främst röra Skyttar, Tvillingar och Fiskar, men även i allmänhet så leder Saturnus/Mån-konjunktionen till att vi brottas med undermedvetna begränsningar, tvångstankar, tunga och tråkiga känsloflöden. Dvs, det är ingen käck och härlig dag, utan många kan komma att uppleva sig låsta i sina tankar och sitt känsloliv, samt tyngda med diverse bestyr som inte tillåter att riktigt njuta av fredagen. Det är en sådan känsla som är svår att sätta fingret på, men som ändå besöker oss då och då. Min uppmaning är att vara försiktig, inte utsätta sig för riskfyllda situationer och framför allt, härda ut! Bättre tider är runt hörnet :)

 

Både fredag, men framför allt lördag kommer att kännas "hetsiga", man vill gärna visa sig på styva linan, syssla med extrema saker, våga gör det där man aldrig vågat, eller råka göra något man aldrig hade vågat annars. Detta gäller i synnerhet Lejon och Skyttar som jag vädjar till att vara försiktiga, då ni kan råka ut för plötsliga, oväntade händelser som inte alltid är till det positiva. Lördag är en strålande dag för att gå ut och ha roligt, så länge man just inte visar sig på styv lina alltför mycket, dvs, var försiktiga med berusningsdrycker och andra saker som förändrar sinnet. Fredagskvällen är INTE rätt dag för att gå ut eller berusa sig, vänta hellre till lördag. Försök att inte berusa er alls på fredag, det kan leda till tråkigheter. 

 

Söndagen är en magisk dag för allehanda praktiska bestyr. Många kommer uppleva en stabilisering, ett lugn och ett pragmatisk sätt att approchera saker. Man kommer rationellt titta på vardagen och harmonin kommer att infinna sig så fort man sysslar med praktiska ting. Med andra ord, TA TAG i det där som du velat göra hemma så länge. Sortera ut vinden, apoteksskåpet eller spika upp den där hyllan. Praktiska och torra Venus i Jungfrun står i trigon till ansvarsfulla och strukturerade Månen i Stenbocken som gör att våra två "vardagsplaneter" tillåter att sortera ut saker hemma, grejja i trädgården, förbereda arbetsveckan och helt enkelt få lite ordning och reda i vardagen! Detta kommer att kännas av mest för Stenbockar, Jungfruar och Oxar, men söndagen är överlag en superb dag att styra upp all "tråkigt men nödvändigt". Det kommer nämligen att kännas hälften så tråkigt att göra det på söndag. :)

 

Det var den helgprognosen! Spendera alltså gärna fredagen i lugn och ro hemma, ha moderat roligt på lördagen och städa och dona på söndagen. Och tappa inte humöret imorgon, det är en tung dag.

 

Vi hörs på söndag, då kommer en prognos för hela nästkommande vecka ut.

 

Ciao! 

Write a comment

Comments: 0